IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“GLUMCI LAKO PREVARE POLIGRAF, TO IM JE DEFORMACIJA!” (foto)

Advokat tvrdi da slučaj se zapetljava, a njegove KOLEGE NEŠTO ZNAJU?

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 29.03.2021…19.34…  “GLUMCI LAKO PREVARE POLIGRAF, TO IM JE DEFORMACIJA!” (foto)

Branislav Lečić na poligrafu je odgovarao na pitanja odnosa sa koleginicom Danijelom, gdje su se sretali kakava je bila priroda njihovog odnosa, navode izvori u medijima. 

Nakon saslušanja, Lečić je objavio da je prošao poligraf i zatražio od policije da Danijela Štajnfeld takođe bude podvrgnuta ovakvoj vrsti ispitivanja.

Da li glumci mogu lakše a “prevare” poligraf, može li žrtva u postupku da bude podvrgnuta ispitivanju i koliko je polograf jak dokaz u njegovu korist, odgovorili su advokati, tužioci i poligrafisti. 

GLUMAC LAKŠE PREVARI POLIGRAF?

Advokat Svetozar Vujačić kaže za MONDO da je sigurno da ljudi određenih profesija, kao što su glumci, mogu lakše da obmanu i prevare “test istine”.

“Glumci imaju osobinu da mnogo lakše obmanu bilo koga, to im je zapravo profesija. Mnogi profesionalni glumci se stope sa svojim zanimanjem, pa nije retkost da glume svakodnevno, u stvarnom životu, iako toga nisu svesni. Ne bih isključio mogućnost da glumac ili glumica mogu da prevare poligraf mnogo lakše nego lekar ili učitelj. To je njihova profesionalna defomacija, kao kada se spremaju za ulogu“, kaže advokat Vujačić. 

Čitaj još:   DA SE ZNA: Prije Novaka Đokovića, prvi teniski teren u Visokom (u Čekrčićima), napravio je NEMANJA- Emir Kusturica! (foto, video)

Nešto drugačije mišljenje ima Nikola Novak, jedini poligrafista u Srbiji sa američkom licencom, koji objašnjava da to što je neko glumac, ne može da utiče na moderni poligraf. 

“Meri se nekoliko parametara, od disanja i otkucaja srca, do znojenja. Postavljaju se senzori ispod stopala i šaka, kao i na mesto gde ispitanik sedi. Oni beleže svaki pokret i svaki pokušaj manipulisanja. Glumci mogu da kontrolišu svoje ponašanje, čak i telo, ali ne mogu fiziološke reakcije, kao što je znojenje, grčenje creva, sužavanje ili širenje krvnih sudova, mada je u Egiptu, recimo, zabranjeno da svedoče jer tamo smatraju da mogu da odigraju ulogu svedoka”, navodi Nikola Novak za Kurir.

Kod poznatih ličnosti, naročito glumaca, postoji opasnost da šarmiraju poligrafistu i na taj način utiču na njegovu objektivnost, dodaje Nikola Novak.

HOĆE LI DANIJELA ŠTAJNFELD IĆI NA POLIGRAF?

Situacija da oštećeni, odnosno žrtva u postupku, bude podvrgnut poligrafu, bio bi gotovo presedan u Srbiji…

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Braniću vrijednosti Crne Gore punim srcem...

izvor (MONDO)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more