IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VLASNIK TELENORA NA JEZIV NAČIN IZGUBIO ŽIVOT: Otišao na izlet od 15.000 dolara… (foto i video)

Evo kako su stvari pošle po ZLU a Hitne službe obavještene da se helikopter nije vratio sa ekskurzije…

ALJASKA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 29.03.2021…15.34…  VLASNIK TELENORA NA JEZIV NAČIN IZGUBIO ŽIVOT: Otišao na izlet od 15.000 dolara… (foto i video)

Najbogatiji čovjek u Češkoj, milijarder Petr Kelner (56), u Srbiji poznat kao vlasnik Telenora, jedna je od pet žrtava udesa helikoptera na tlu Aljaske, saopštila je danas njegova finansijska grupacija PPF.

Karijeru je započeo kao producent 1989. godine, a prvi posao mu je bio u čuvenom “Barandov” kompleksu filmskih studija u Pragu.

“Njujork tajms” piše da je Kelner bio na izletu u helikopteru “Erbas AS350 B3” kad se letjelica srušila kod glečera Nik. Kelner je poginuo zajedno sa još jednim gostom planinskog doma “Tordrilo mauntin”, Bendžaminom Larokajom takođe iz Češke, a i sa još dvojicom vodiča Gregorijem Harmsom i Šonom Mekmananijem i sa pilotom Zakom Raselom.

Jedna osoba je preživjela i u teškom je stanju, saopštila je vojska Aljaske, dodajući da će Nacionalni odbor za bezbjednost u transport sprovesti istragu kako bi se ustanovio uzrok nesreće.

Hitne službe obavještene su oko 22 sata uveče u subotu da se helikopter nije vratio sa ekskurzije i da je primjećen otpad od pada i kod glečera Nik.

“Njujork tajms” ukazuje da je “Tordrilo mauntin” luksuzno odmaralište za više sportova i nudi vođene pakete za heli skijanje tokom zime sa cijenama od 15.000 dolara po osobi. Iz odmarališta su izrazili žaljenje zbog nesreće, navodeći da su se za 17 godina prvi put suočili sa događajem ove veličine.

Čitaj još:   GI 21. maj: Demokrate najpodmuklija parlamentarna partija... (foto)

Predstavnica doma u Džad Lejku, Aljaska, rekla je da ne zna uzrok pada helikoptera, iza kojeg je firma “Soloj helikopters” u Vasili. Iz doma prvo su potvrdili da su unajmili let…

Vlasti su istakle da je teren veoma strm i prekriven snijegom i da je istraga u toku. U isto vrijeme je izvlačenje olupine i ostataka helikoptera, a spasioci se utrkuju da ih izvuku prije nego što dođe sniježna oluja.

Prema podacima iz odmarališta, Kelner je bio čest gost i prijatelj. 

Kompleks Tordrilo je luksuzni sportski rizort koji i to svojim gostima nudi helikopter ski- ture po cijeni od 15.000 dolara po osobi. Iz Tordrila su saopštili da su šokirani tragedijom i izjavili saučešće porodicama stradalih.

“Ova vijest nas je sve mnogo pogodila. Čitavu zajednicu. Za 17 godina koliko radimo ovo je prvi put da se nešto ovako dogodilo”, saopštli su iz rizorta…

Čitaj još:   VAŽNO, Vučić, saopštio građanima Srbije: Neka nam je sa srećom... (foto)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more