IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KORONA UBILA ČUVENOG ALBANCA: Baškim je izvukao zemlju iz potpunog haosa i krize izavane… (foto i video)

Porodica bivšeg premijera i njegova vladajuća Socijalistička partija saopštili su da je Fino umro u bolnici, gdje bio na liječenju od korona virusa…

TIRANA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 30.03…00.44… KORONA UBILA ČUVENOG ALBANCA: Baškim je izvukao zemlju iz potpunog haosa i krize izavane… (foto)

Albanski ekonomista i nekadašnji premijer Baškim Fino umro je u 59. godini, čovjek koji je izvukao zemlju iz potpunog haosa i krize izavane padom piramidalnih prevara pre 24 godine, dok su bijesni građani i to pljačkali vojne objekte širom zemlje.

Porodica bivšeg premijera i njegova vladajuća Socijalistička partija saopštili su da je Fino umro danas u bolnici, gdje bio na liječenju od korona virusa.

Vlada je danas proglasila dan žalosti...

Fino je bio ekonomista i bivši gradonačelnik Djirokastre, grada koji se nalazi 230 kilometara južno od Tirane

Albanski predsjednik imenovao ga je 1997. god da vodi vladu nacionalnog jedinstva.

Čitaj još:   HARIS DŽINOVIĆ NA ISPITIVANJU U POLICIJI! Nakon što ga je bivša žena verbalno NAPALA, Harisu privremeno oduzeli pištolj... (foto)

Zemlja je bila na ivici potpune anarhije posloke pada tada ceć široko rasprostranjenih piramidalnih prevara, u kojima veliki broj Albanaca izgubilo životnu ušteđevinu.

Fino je na čelu vlade nacionalnog jedinstva bio pet mjeseci dok nisu održani prevremeni izbori koji su socijaliste doveli na vlast.

Baškim Fino je zaslužan za vraćanje zemlje u normalno stanje poslije rušenja vlasti na svim nivoima protesta hiljada građana, tokom kojih su civili ulazili u vojna skladišta i pljačkali ogromne količine oružja.

Oko 3.000 ljudi je poginulo tokom sukoba demonstranata i policije…

Izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more