IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA I ŽALOSNI HABER: Na bolji svijet otišao je Ibrahim- Beg Gavrankapetanović, vrhunski internista… (foto)

“U dva dana napustila su nas dva velika doktora”…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 30.03.2021…17.34… TUGA I ŽALOSNI HABER: Na bolji svijet otišao je Ibrahim- Beg Gavrankapetanović, vrhunski internista… (foto)

U Sarajevu je danas preselio na Ahiret i na drugi svijet dr. Ibrahim Beg Gavrankapetanović, internista Opće bolnice u Sarajevu, od njega se na oprostio dr. Dragan Stevanović.

“Dr. Ibrahim Ibro Gavrankapetanović, još jedan iz plejade internista, kolega od kojih sam učio internu medicinu, danas je otišao na neko bolje mjesto.”

Od 1978. godine, prim. dr. Ibrahim- Beg Gavrankapetanović, kako ga je zvao uvaženi prim dr Abdulah Nakaš, radili su zajedno tada u Vojnoj bolnici, a kasnije u Državnoj i Općoj sve do odlaska u zasluženu mirovinu…

Ibrahimov rahmetli otac, pukovnik, prim. dr. Zijo Gavrankapetanović, internista, bio je dugo vremena Načelnik zaraznog odjeljenja u Vojnoj bolnici.Neka ti je rahmet i lahka zemlja bosanska..

Čitaj još:   NJEMAČKA, TRAŽI MILION RADNIKA, HOĆE BALKANCE: Vrijedni su i odgovorni, kako do posla...

“U dva dana napustila su nas dva velika doktora, po kojima će biti upamćeno ratno i poratno Interno odjeljenje Opće bolnice Sarajevo. Laka ti zemlja bosanska, prijatelju”, napisao je dr. Dragan Stevanović.

izvor agencije

Živković: Opasni planovi naših oslobodilaca… (foto)

Miodrag Živković, jedan od osnivača GI 21.maj i bivši predsjednik Read more