IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Je li u NIKŠIĆU na pomolu budvanski scenario: DVA GRADONAČELNIKA!!!

Koalicije koje u Nikšiću treba da formiraju vlast, „Za budućnost Nikšića“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, još uvijek nisu postigle dogovor oko raspodjele ključnih funkcija u gradu pod Trebjesom, a kako Dan saznaje, u opticaju je i scenario iz budvanske opštine. To znači da bi Nikšić u narednom četvorogodišnjem mandatu mogao imati dva gradonačelnika, i to Marka Kovačevića, čiji je savez osvojio 11 mandata, i Moma Koprivicu, čija je koalicija osvojila 10 mandata, a koji bi taj grad vodili po dvije godine.

Iz dvije vodeće koalicije uvjeravaju da, iako dogovor još nije postignut, u pregovaračkom procesu nema nikakvog zastoja, pa ni oko raspodjele funkcija, i da samo ne žele da izlaze pred javnost dok ne postignu konkretne dogovore i donesu preciznije odluke, koje će biti od koristi građanima Nikšića i cijele Crne Gore.

Predsjednik nikšićkog odbora Demokrata Nemanja Vuković kazao je za Dan da u pregovorima tri koalicije nema zastoja i da imaju dovoljno vremena za dogovor.

Čitaj još:   KONAČNO: Inzko, najavio NAMETANJE Zakona o zabrani negiranja genocida... (foto)

“Nema nikakvog zastoja u pregovaračkom procesu. Sve se odvija u jednoj korektnoj atmosferi. S tim što se u nedjelju ponavljaju izbori na jednom biračkom mjestu i, ukoliko sve bude u redu, OIK će proglasiti konačne rezultate u srijedu, 7. aprila. Po zakonu, predsjednik Skupštine je dužan da od tog datuma u roku od 15 dana sazove sjednicu i onda u roku od 15 dana da se sjednica i održi, što je mjesec dana ukupno, tako da nemamo taj vid pritiska da se pregovori što prije završe”, rekao je Vuković.

Upitan da li se zna ko će biti predsjednik opštine, a ko čelnik lokalnog parlamenta, on je odgovorio da dogovor o funkcijama još nije postignut i da su sve opcije na stolu.

izvor: dan

NIKŠIĆ NIJE BIO PO ČETNIČKOM UKUSU

Okupirani Nikšić 1942. godine. Već godinu dana gradom pod Trebjesom Read more