IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kabinet predsjednika: Netačno, da je vojska u blokadi, jer MILO Đukanović ne zakazuje sjednicu Savjeta za odbranu… (foto)

Šef Kabineta predsjednika Crne Gore reagovao je na navode, neutemelje i netačne tvrdnje u dijalogu ministarke i poslanice na zasjedanju Skupštine Crne Gore ”da je Vojska u blokadi”…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, srijeda, 31.03.2021…00.14… Kabinet predsjednika: Netačno, da je vojska u blokadi, jer MILO Đukanović ne zakazuje sjednicu Savjeta za odbranu… (foto)

Šef Kabineta predsjednika Crne Gore Miodrag Radović reagovao je na, kako navodi, neutemelje i netačne tvrdnje u dijalogu ministarke Injac i poslanice Božović na današnjem zasjedanju Skupštine Crne Gore “da je Vojska u blokadi” zbog toga što predsjednik Đukanović ne zakazuje sjednicu Savjeta za odbranu.

Ministarka odbrane prećutala je istinu, dodaje Radović.

“Predsjednik Skupštine Bečić i predsjednik Vlade Krivokapić su 10.02.2021. uputili pismo Predsjedniku Crne Gore za održavanje konsultacija, jer isti i smatraju da su se stekli uslovi za sazivanje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, na osnovu inicijative ministrice odbrane, i zatražili da predloži tri slobodna termina….

Predsjednik je prihvatio i odmah ponudio četiri termina, a predsjednici Skupštine i Vlade su prihvatili 16.02.2021. Sastanak je zakazan na Vili Gorica...

Dan uoči održavanja, šefica kabineta predsjednika Vlade je informisala da moraju odgoditi sastanak, i da će ponuditi novi termin u toku dana….

Čitaj još:   STRAVA Poznata pjevačica NAPADNUTA NOŽEM:Odmah reagovali policija i Hitna pomoć...

Na upit našeg kabineta o mogućem novom terminu dobili smo odgovor da ga sigurno neće biti te sedmice. Kasnije smo usmeno informisani i da ga neće  biti  do daljnjeg, na šta sam zamolio da kažu kad za to steknu uslovi, kao i da smo spremni da organizujemo konsultacije u najkraćem roku”, kaže Radović i dalje navodi:

“Korektnosti radi dužan sam da kažem da je kabinetu predsjednika Skupštine svaki datum i dogovor bio prihvatljiv, nakon što Premijer ponovo predloži termin, ali do toga još uvijek nije došlo.

Da li su pitanja iz resora odbrane među prioritetima u radu Premijera, i kakva je pozicija ministrice odbrane u Vladi, neka javnost sudi, ali je blago rečeno krajnje zlonamjerno i nepošteno odgovornost za sopstveno nečinjenje adresirati na Predsjednika Crne Gore.

Napominjem svaka inicijativa za otvorenu i konstruktivnu saradnju dobrodošla i da je to svakako kucanje na otvorena vrata, ali da isto i konstantno iznošenje neistina nije put postizan uspješna kohabitacija, što je u najboljem interesu države i građana”, zaključuje Radović...

izvor aktuelno

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 20. septembar 2019. godine
Dnevni horoskop za 15. april 2021. godine

Ovan kroz razgovor do rješenja, Bik mora nešto da mijenja, Read more

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more