IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPAD NA NOVINARA ESADA KOČANA: Dragutinu Šukoviću pritvor do 30 dana… (foto i video)

Dragutinu Šukoviću (55), koji se tereti za napad na urednika nedjeljnika Monitor Esada Kočana, određen je pritvor do 30 dana i sproveden je u Istražni zatvor u Spuž…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 31.03.2021…11.24…  NAPAD NA NOVINARA ESADA KOČANA: Dragutinu Šukoviću pritvor do 30 dana… (foto i video)

Njega je juče saslušao sudija za istrage i donio rješenje o pritvoru.

E. K. je preksinoć prijavio da mu je oko 17 časova ispred zgrade u kojoj živi prišlo njemu nepoznato lice i upućivalo mu uvredljive i prijeteće riječi, te je jednog trenutka i fizički nasrnuo na njega, hvatajući ga za revere mantila– saopšteno je iz policije.

ESAD Kočan je otišao u svoj stan i pozvao prijatelja kako bi sa njim krenuo do stanice policije da prijavi događaj. Kada je izašao iz zgrade, osumnjičeni je nastavio sa uvredama i počeo fizički da nasrće na Kočana koji ga je tom prilikom odgurnuo štapom koji je imao kod sebe.

Prije lišavanja slobode policijski službenici su prevezli D. Š. i to prvo u prostorije KCCG na ukazivanje ljekarske pomoći gdje su konstatovane lake tjelesne povrede u vidu dva hematoma u predjelu ruke– saopštili su iz policije.

Šuković je od ranije poznat istražiteljima po teškim krivičnim djelima u inostranstvu. On je 1993. godine u Cirihu ubio Mirka Stevića. Bio je tako i u bjekstvu do 2003. god, kada je uhapšen u Njemačkoj i izručen švajcarskim vlastima.

Čitaj još:   UŽIVO: Greškama u odbrani Crna Gora poražena od Srbije, za četiri minuta prelomili meč... (foto, video)

Od 2010. godine hapšen je po raznim osnovima: zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, zbog narkotika, porodičnog nasilja, kao i napada na policiju, fizičkog napada na građane, ometanje i omalovažavanje policije, ugrožavanje sigurnosti.

Šuković je 2013. godine osumnjičen da je nanio nožem povrede G. M. zbog čega ga je policija teretila za ubistvo u pokušaju.

Šuković je ranije, naočigled više svjedoka, napao radnika ispred stadiona Budućnosti tokom radova na Trgu Argentina.

Iz čista mira, dotrčao je do radnika koji je bio angažovan na uređenju trga i udario ga drvenom palicom. Kako bi se spriječio i teži incident, uključila se jedna osoba i odbranila radnika. Napadača je to još više rasrdilo, pa je potegao kamen i zamahnuo da udari radnika, ali ga je u tome spriječio svjedok ovog događaja

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Pomirenje po receptu četnika iz Pljevalja brutalno je nasilje... (foto)

Standard co.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more