IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Neki ljekari odbijaju vakcinisanje: Izbor im treba poštovati, i pravo na njega ako ugrozimo druge živote? (foto)

Situacija ZA i PROTIV vakcine povukla je sa sobom niz pitanja, prvo, da li je sada, kada nam se vakcina nudi kao jedino rješenje, nepatriotski čin odbiti je? 

REGIJA: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 01.04…07.44…Neki ljekari odbijaju vakcinisanje: Izbor im treba poštovati, i pravo na njega ako ugrozimo druge živote? (foto)

Iako u našoj zemlji još nije zvanično počela vakcinacija “običnih” građana na COVID- 19,  i tek od jučer je aktivna aplikacija preko koje se mogu prijaviti oni koji to žele, u javnost pristižu vijesti da su mnogi ljekari odbili vakcinu.

Njihov čin, nažalost, produbio je strah među stanovništvom, koje iz dana u dan živi u neizvjesnosti.

Naravno, nisu pojedini ljekari jedini koji su protiv vakcinisanja, postoji i grupa ljudi koja isto razmišlja, a kao razloge tome navode da vagaju prednosti i moguće rizike, da ne veruju da su transparentno objavljene sve moguće nuspojave.

S druge strane, tu je i plejada naučnika i mislećeg svijeta su se vakcinisali i pozivaju nas da napravimo isto jer nam je to trenutno jedino rješenje da zaustavimo širenje virusa, spasimo svoje i živote naših voljenih, prijatelja, komšija…

Čitaj još:   Komšić i Džaferović, odbili Erdogana: NEĆE SE Popuštati Dodiku...

Situacija ZA i PROTIV vakcine povukla je sa sobom niz pitanja.

Prvo, da li je sada, kada nam se vakcina nudi kao jedino rješenje, nepatriotski čin odbiti je?

Drugo, da li možemo sebi priuštiti luksuz i reći NE? Treće, lični izbor treba i mora postojati, ali imamo li sada tu privilegiju, s obzirom na to da možemo ugroziti vlastiti ili nečiji život? Četvrto, da li nas odbijanje vakcine čini neodgovornima i jesmo li spremni ugroziti svoj i tuđe živote?

Odgovore ćemo tražitiod i od naših cijenjenih umjetnika, onih koji su kroz svoj rad uvijek pozivali i pozivaju na razum…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more