IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANDŽAK: Aktivirana ekološka bomba kod Sjenice, ne mogu da žive od ogromne količine smeća, smrada i pasa lutalica (foto)

Mještani blokirali ulaz u deponiju Goveđak…

Sjenica / Nova Varoš: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 01.04…07.34…SANDŽAK: Aktivirana ekološka bomba kod Sjenice, ne mogu da žive od ogromne količine smeća, smrada i pasa lutalica (foto)

Nezadovoljni mještani nekoliko sela koja se nalaze između Nove Varoši i Sjenice blokirali su ulaz vozilima Javnog komunalnog preduzeća iz Sjenice u deponiju Goveđak, na koju se otpad iz ove opštine dovozi skoro 14 godina.

Svakodnevno se ovdje doveze oko 16 tona smeća, a lokalno stanovništvo je to koje tvrdi da ne može normalno da funkcioniše od smrada, ali i od pasa lutalica koji se ovde svakodnevno okupljaju.

„Ovde više ne može da se živi, ili da se ova peroblem sa deponijom reši ili mi da se selimo, treće nema. Skoro sav otpad iz opštine Sjenica dovozi se ovde, a danas smo na ulaz stavili rampu i blokirali prilaz vozilima, a povlačenja nema. Ovo mesto je izvor zaraze, ali i straha među meštanima. Odavde su se kamioni puni smeća jutros vratili za Sjenicu“, rekao je za RINU Nebojša Vasojević.

Deponija Goveđak je divlja deponija udaljena 12 kilometara od opštine Sjenica, a u najvećem problemu su mještani i to u selima Lopiže, Krivaja, Aljinovići, Gornje i Donje Goračiće i Gonje.

Čitaj još:   SANDŽAK - 'PALI' šverceri NARKOTIKA

„Deponija je nastala nakon što je sav otpad išao u reku Uvac, nakon žalbi iz Specijalnog rezervata prirode, kao prinudno rešenje nastala je ova deponija. U nekim trenucima ovde je kao u najgorim filmovima strave i užas, gomile smeća, smrad, dim i lešinari. Neophodno je da se ovaj ekološki problem reši. Najbliže kuće nalaze se samo na nekih 200 metara“, rekao je Vasojević.

U lokalnoj samoupravi opštine Sjenica ističu da problem deponije Goveđak dugogodišnji i da njegovo rešenje ne može biti ni brzo, ni lahko sprovedeno.

Opština Sjenica zajedno sa opštinama Nova Varoš, Priboj i Prijepolje dio je programa izgradnje deponije Banjica i tek kada ta sanitarna deponija bude puštena u rad biće obustavljeno dopremanje smeća na Goveđak…

IZVOR: RINA

ČUDNO ČUDO: U dijelu Sandžaka ukinute epidemiološke mjere… (foto)

Istovremeno broj zaraženih u drugom talasu epidemije narastao na gotovo Read more