IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“SPUTNIK” PANIČNO: “Komšić poslao pet stranica u Brisel- protiv Srbije i Rusije”… (foto i video)

Željko Komšić prije nekoliko dana uputio „non-paper“ zvaničnicima država članica EU kao svojevrstan odgovor na „non-paper“ hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordan Grlić Radmana, uslijedile su različiti komentari…

BRISEL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak 02.04.2021…18.34… “SPUTNIK” PANIČNO: “Komšić poslao pet stranica u Brisel- protiv Srbije i Rusije”… (foto i video)

Nakon što je danas objavljena vijest da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić prije nekoliko dana uputio „non-paper“ zvaničnicima država članica EU kao svojevrstan odgovor na „non-paper“ hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordan Grlić Radmana, uslijedile su različiti komentari.

Tako danas srbijanska redakcija ruskog režimskom medija “Sputnik” donosi tekst pod naslovom “Komšić poslao pet stranica u Brisel – protiv Srbije i Rusije”.

U tekstu se ističe da je “hrvatski član Predsjedništva BiH, izabran bošnjačkim glasovima, Željko Komšić, uputio je na više adresa u Briselu pismo u kontekstu budućih razgovora članica EU o Zapadnom Balkanu i BiH.

Čitaj još:   VELIKO BRAVO: Rukometaši Crne Gore ponovo na Evopskom prvenstvu... (foto, video)

Sputnjik dalje piše kako se Komšić “fokusira na navodni ruski uticaj, mešanje Hrvatske i Srbije u unutrašnja pitanja BiH, kao i na spregu HDZ-a i SNSD-a, ali i kritike na račun ponašanja EU u BiH.

U tekstu je posebno istaknuto da Komšić očekuje i snažniju pomoć u okviru NATO integracija na način da se više neće podilaziti onima koji odbijaju članstvo BiH u NATO savezu, kao i da se ubrza put BiH prema NATO- u.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more