IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vrijeme danas i u danima vikenda… (foto)

U jutarnjim satima slaba bilo je i kiše a moguće da udrugoj polovini dana obimnijih padavina u većem dijelu regiona juga Evrope…

SARAJEVO: Regija, Putovanje, vijesti, petak 02.04.2021…08.34… Vrijeme danas i u danima vikenda… (foto)

Nestabilne vremenske prilike uz povremene padavine prognoziraju se tokom samog kraja tekuće sedmice.

Najviše kiše očekuje se u centralnoj, istočnoj i jugozapadnoj Bosni, dok će na zapadu i sjeveru Bosne te na prostoru Hercegovine padavine biti rijetke i vrlo slaba. Stabilizacija vremenskih prilika izgledne su do kraja prognoznog perioda 06. aprila…

Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko osam, a najviša dnevna oko 16 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike postepeno će, sa odmicanjem dana, biti lošije. Promjena vremena, praćena povećanom naoblakom i padavinama, izraženije u dijelu Bosne, nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate.

Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problemi sa snom. Sa dolaskom noći opća slika dodatno će se pogoršati.

Čitaj još:   OVO JE ČETNIČKA PODRŠKA IZ NIKŠIĆA: Kovačević počeo pripreme za ustoličenje Joanikija... (foto)

petak 02.04.2021. godine
Biometeorološke prilike postepeno će, sa odmicanjem dana, biti lošije. Promjena vremena, praćena povećanom naoblakom i padavinama, izraženije u dijelu Bosne, nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problemi sa snom. Sa dolaskom noći opšta slika dodatno će se pogoršati.

Sutra, prvog dana vikenda, u BiH pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

izvor iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more