IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANDEMIJA UTICALA NA PROIZVODNJU DONJEG VEŠA: Novi podaci, velikih promjena na tržištu!!! (foto i video)

Kod odjevnih predmeta, smanjena je i proizvodnja sintetičkih hulahop čarapa i dokoljenica za…

BEOGRAD: Regija, Ekonomija, vijesti, subota 03.04.2021…00.34…  PANDEMIJA JE UTICALA NA PROIZVODNJU DONJEG VEŠA: Novi podaci, velikih promjena na tržištu!!! (foto)

Zbog epidemije koja vlada u čitavom svijetu, prošle godine je najveći pad industrijske proizvodnje među proizvodima koji se inače dosta prodaju, doživjela grupa prehrambenih proizvoda i odjevnih predmeta, kao što su veš i čarape.

U Privrednoj komori zavoda za statistiku (RZS) a da kažu da je najviše opala proizvodnja pamučnog veša i to za 78 odsto, zatim kupaćih gaća i kostima, za 46,6 procenata.

Kod odjevnih predmeta, smanjena je i proizvodnja i to sintetičkih hulahop čarapa i dokolenica, za 10,1 odnosno 8,1 odsto, te sokni za 9,2 procenta.

Kada je o hrani riječ, upadljivo je smanjena proizvodnja pšeničnih peciva i to 31,3 odsto, dok je proizvodnja smrznutih pekarskih proizvoda bila manja za 5,6 procenata.

Manje je proizvođena i mineralna voda i to za 11,3 odsto…

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo završio kod sudije za prekršaje, ali ga je jedno pitanje izvadilo… (foto)

Što se izvoza tiče, podaci RZS pokazuju da se među proizvodima čiji je izvoz prošle godine bio veći od 30 miliona eura, a zabiležili su pad izvoza, izdvaja koža čiji je pad izvoza skoro prepolovljen i iznosio je 45,9 odsto.

Slijede kancelarijske mašine sa padom izvoza za 43,6 odsto, potom i valjani proizvodi 41,1 odsto, ulja od nafte i minerala 33,9, dijelovi mašina, mašine i uređaji za niskogradnju 28,1, putnički automobili 27,3 te bakar, gdje je isto zabiležen pad izvoza za 26,2 procenta.

Na ovoj listi je i obuća sa padom izvoza od 16,6 odsto, kao čarape, rukavice, šalovi, ešarpe, gdje je pad iznosio 15,2 odsto…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more