IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ROŽAJE: Dani žalosti i tuge povodom preseljenja na Ahiret Ibiša Kujevića… (foto i video)

Ibiš Kujević, bio je osnivača i koreografa Kulturno umjetničkog društva “Vrelo Ibra” i istaknuti kulturno- umjetnički stvaraoc…

ROŽAJE: Regija, Crna Hronika, vijesti, subota 03.04.2021…10.34… ROŽAJE: Dani žalosti i tuge povodom preseljenja na Ahiret Ibiša Kujevića… (foto i video)

Predsjednik Opštine Rožaje, Rahman Husović, donio je odluku da se zbog preseljenja na Ahiret Ibiša Kujevića, a bio je osnivač i koreograf Kulturno umjetničkog društva “Vrelo Ibra” i to kao i istaknuti kulturno-umjetnički stvaraoca 2. april proglasi Danom žalosti u Rožajama.

“Ibiš Kujević je radni vijek proveo radeći predano na očuvanju i afirmaciji bošnjačke kulture i tradicije. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za kulturno-umjetničko stvaralaštvo kojim je zavrijedio poštovanje kako njegovih sugrađana tako ljudi širom svijeta. Rožaje je danas ostalo bez ambasadora kulture ali će njegova djela čuvati od zaborava njegovo ime i istoriju bogate kulturno-umjetničke zbilje našeg podneblja”, izjavio je predsjednik Husović prilikom donošenja odluke o proglašenju Dana žalosti.

Čitaj još:   SANDŽAK: Suđenje Safiji Klimenti, zapalila je muža Sulejmana i njegovu suprugu Sedinu ali došlo je do neobične situacije... (foto)

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na području Rožaja.

“Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti. Za vrijeme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnom mjestu, navodi se u Odluci”, navode iz Opštine Rožaje.

Izvor: RTCG

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more