IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Epidemiolog Zoran Radovanović: Vučić deseti put pogazio obećanje da će se vakcinisati… (foto)

Radovanović izjavio je danas da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić time što se još nije vakcinisao ne šalje dobru poruku građanima…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 04.04…13.14… Epidemiolog Zoran Radovanović: Vučić deseti put pogazio obećanje da će se vakcinisati… (foto)

Radovanović je za TV N1 rekao da predsjednik Vučić treba da predstavlja autoritet za sve građane i njegova riječ mora da se poštuje, ali da i on sam mora da je poštuje.

„Koliko sam video on je deseti put pogazio svoje obećanje“, rekao je Radovanović.

Istakao je da je sigurno da bar dio populacije koji mu bezrezervno vijeruje čeka da se on vakciniše pa da i oni učine isto.

„Da li i sam ne veruje u vakcinu, da li se boji igle, to je isto realna mogućnost. I imam još jedno moguće objašnjenje – da on dobija hiperimuni gamaglobulin, ali mu ne bih savetovao da se time štiti“, rekao je epidemilog.

Kazao je i da postoji ozbiljna zakonska osnova za nametanje obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika, ali i zaposlenih u službama koji imaju neposredan kontakt s građanima poput policije, šalterskih službenika.

Čitaj još:   TOPLOTNI TALAS: Za Bajram sunčano i vrelo, na jugu 40 C stepeni... (foto)

„Za to ne mora da se donosi nikakav zakon. To može da se donese pravilnikom“, rekao je Radovanović.

Izvor Danas

Dnevni horoskop za 22. april 2021. godine…

Dnevni horoskop za 22. april 2021.godine: Jarac očekuje miran period, Read more