IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POPUŠTANJA MJERA NEMA, BLANKO OSTAVKA JE TU: Mislite da će korona proći ako ja napustim Krizni štab? (foto i video)

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon, naglašava da se i dalje traži održivi model…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 04.04…00.14… POPUŠTANJA MJERA NEMA, BLANKO OSTAVKA JE TU: Mislite da će korona proći ako ja napustim Krizni štab?

Kon: “Moja blanko ostavka je uvek spremna”

Gost “Usijanja” epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon govorio je o novim mijerama i pojašnjavao koliko su dosadašnje bile efikasne, a otkrio je i da li je struka zadovoljna procesom vakcinacije.

“Mjere su i dalje na snazi, a od ponedeljka će biti korekcije, za sada i za ugostitelje neće biti kao ranije četiri kvadratna metra po osobi, i to nego drugačije”, navodi Kon i dodaje da je to daleko od popuštanja mjera.

Doktor Kon naglašava da se i dalje traži održivi model.

“Za Uskrs očekujem da će građani Srbije pravoslavne vjere shvatiti da nije vreme za uzajamno posećivanje i za kontakte na koje smo navikli. Nećemo zabranjivati kretanje”, kaže Kon.

Član Kriznog štaba je naglasio da prema epidemiološkim pokazateljima vrhunac korone u Beogradu prolazi.

“Očekujemo smanjenje broja novozaraženih, ali da imamo problem sa velikim prilivom obolelih u bolnice”, rekao je Kon i dodao da smrtnost od novog soja nije povećana i da je maltene kao svuda u svetu.

Minimalan uslov za popuštanje mjera prema Konovim riječima je da se eto izjednači broj prijema i otpusta u kovid bolnicama.

Čitaj još:   NAPAD NA DŽAMIJU: Najmanje 16 ljudi POGINULO ima i RANJENIH!

“Tamo gde je veća vakcinisanost prvo dolazi a do usporavanja širenja virusa, a onda i do ubrzanog pada broja novozaraženih”, navodi Kon i dodaje da će virus u narednih mesec do mesec i po dana biti sveden na najmanju moguću meru.

Kon se osvrnuo i na ranije najave da će napustiti Krizni štab ako dođe do popuštanja mjera.

“Popuštanja mera nema. Moja blanko ostavka je tu i podrazumeva da je urađeno nešto što je protivno razumu. To se nije desilo. Da li neko to i misli da će korona proći ako ja dam ostavku”, rekao je Kon.

Epidemiolog je naglasio da ostavku treba da daju i svi oni koji kontrolišu poštovanje mjera, a ne on.

izvor agencije

Živković: Opasni planovi naših oslobodilaca… (foto)

Miodrag Živković, jedan od osnivača GI 21.maj i bivši predsjednik Read more