IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SA ZIMOM NEMA ŠALE: Narednih dana i do 30 cm snijega… (foto)

Hladan zrak sa Arktika napreduje prema našoj zemlji, s kojim se prognozira hladno vrijeme snijeg, uslijedit će mrazna jutra, a temperature bće redovno redovno ujutro ispod nule…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 04.04.2021…10.14… SA ZIMOM NEMA ŠALE: Narednih dana i do 30 cm snijega… (foto)

Temperature zraka u 08 sati (°C):Bjelašnica – 9; Ivan-sedlo – 1; Sanski Most, Sokolac 0; Banja Luka, Bihać, Doboj, Sarajevo- Bjelave, Tuzla, Zenica, onda Zvornik 2; Bugojno, Grude, Srebrenica 3; Bijeljina, Gradačac 4; Trebinje 7; Mostar 9; Neum 10;

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 10 do 14 °C, saopćeno je.

Sada je izgledno da ćemo imati reprizu scenarija iz aprila 2003. god. Hladan zrak sa Arktika napreduje prema našoj zemlji, s kojim se prognozira hladno vrijeme i novi snijeg. Nakon toga uslijedit će mrazna jutra, a temperature redovno ujutro ispod nule, kazao je meteorolog Nedim Sladić.

Čitaj još:   ELAZAG: Djevojčica nakon 24 sata spašena ispod ruševina u potresu stradao 29 ljudi... (foto)

Poslijepodne u Hercegovini djelimično razvedravanje. U većem dijelu Bosne očekuje se slaba kiša, a u višim područjima i na planinama slab snijeg ili susnježica. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -1 do 4, a dnevna od 5 do 14°C.

ponedjeljak, 05.04.2021. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Nakon prohladnog jutra, danju će otopliti i biće ugodnije. U dijelu Bosne magla i nešto duže zadržavanje naoblake, mogli bi uzrokovati manje probleme. Poželjno je biti oprezniji tokom prijepodneva i posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje susnježica i snijeg, a u Hercegovini i ponegdje na sjeveru Bosne kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od do 10, u višim područjima i na planinama lokalno do 30 cm. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 5 °C. U Hercegovini jutarnja od 3 do 8, a dnevna do 14 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne i na sjeveroistoku Hercegovini očekuje se slab snijeg. Jutarnja temperatura od -6 do -1, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 12°C.

Čitaj još:   UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ- SKLONITE DJECU OD TV: Pokazane jezive fotke klana Velje Nevolje! (foto i video)

http://ibalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more