IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČUVENI IMUNOLOG: “Nije tačno da su antitijela glavna u borbi protiv korone, jedna stvar je još važnija…” (foto i video)

Vakcinisanje protiv koronavirusa neophodno, ali da nema adekvatan efekt ako kod građana “ne poradi” na jačanju njihovog temeljnog, nespecifičnog imuniteta, u najvećoj mjeri urušavaju brojni i različiti toksini, od prehrane do aerozagađenja…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak. 05.04.2021…19.15…ČUVENI IMUNOLOG: “Nije tačno da su antitijela glavna u borbi protiv korone, jedna stvar je još važnija…” (foto i video)

Imunolog i bivši direktor Kliničkog centra Niš Borislav Kamenov izjavio je da nije tačno da su antitijela glavna u borbi protiv korone, kao što se stalno govori, napominjući važnost imuniteta.

“Primili vakcinu ili ne, bit ćemo na najboljem putu da se razbolimo ako nemamo dovoljno jak nespecifični imunitet, koji je naš a isti je temeljni mehanizam u borbi protiv virusa”, rekao je Borislav Kamenov za list “Danas”.

Borislav Kamenov je naglasio da je vakcinisanje protiv samog koronavirusa neophodno, ali da nema adekvatan efekt ako se kod građana “ne poradi” na jačanju njihovog temeljnog, nespecifičnog imuniteta, koji u najvećoj mjeri urušavaju brojni i različiti toksini, od prehrane do aerozagađenja.

Čitaj još:   VIC DANA Mujo kod glavnog šefa...

Kako tvrdi, jačanju ove vrste imuniteta i borbi protiv korona- infekcije značajno bi mogao pridonijeti jedan “izuzetno efikasan i jeftin lijek” – vitamin D...

Izvor Danas

IZLET BUZDOVANA i licemerja, demagogije i diplomatske nekulture za bruku Crne Gore… (foto i video)

Definitivno nije period umišeljnog viceprmijera koji je višednevnu posjetu Briselu Read more