IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MANDIĆ: DF neće glasati za smjenu Leposavića… (foto i video)

Crnogorska vlada našla se na ‘stubu srama’ nakon što je  ministar pravde Vladimir Leposavić relativizirao genocid u Srebrenici…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak. 05.04…19.55… MANDIĆ: DF neće glasati za smjenu Leposavića… (foto i video)

Oko stotinu građana okupilo se u blizini Vlade Crne Gore kako bi izrazili protest nakon odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, nakon što je relativizirao genocid u Srebrenici u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Građani su se u znak podrške ministru okupili u Baru, Beranama i Bijelom Polju, javile su podgoričke Vijesti.

Isti medij navodi da su građani u znak podrške Leposaviću na pola sata blokirali put Berane – Bijelo Polje u mjesto Beranselo.

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera saveza Demokratski front (DF) Andrija Mandić također je rekao ranije da neće podržati razrješenje ministra Leposavića.

“DF je podržao vladu 4. decembra. Ta vlada je imala našu podršku. DF će slijediti volju glasača. Mislimo da nije dobro da se raspravlja između ministra Leposavića i premijera”, istakao je Mandić na konferenciji za medije u Skupštini nakon sastanka lidera parlamentarne većine, navodi Tanjug.

“Smijenjen je totalitarni režim. Crnu Goru je zadesila politička kriza, toga ima i u vladi. Mi, partije parlamentarne većine smo odlučili da to riješimo. Imat ćemo vrlo brzo novi sastanak na kojem ćemo imati konkretne prijedloge. Danas je bila dobra atmosfera, jedna saradnja koja obećava da će se pretočiti u konkretne prijedloge. Raspravljali smo o temama demontiranja režima”, istakao je Mandić, ne navodeći više detalja.

Čitaj još:   AMERIKA, SRBIJI UVODI SANKCIJE: Stiglo uznemirujuće obavještenje IZ STEJT DEPARTMENTA... (foto)

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je da protiv vlade radi najviše premijer Zdravko Krivokapić.

“On je doveo vladu u krizu. Meni je veoma simptomatično da se sve dešava pod aktivnostima patriotskih snaga. Bolje je da je Krivokapić smijenio one ministre koji su glasali za DPS”, rekao je Knežević.

Crnogorska vlada našla se na „stubu srama“ nakon što je  ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić odgovarajući na pitanje opozicije u parlamentu Crne Gore priznaje li genocid a i to u Srebrenici, rekao ne zna jesu li zločinci u Srebrenici imali genocidnu namjeru ili nisu, već da samo može vjerovati sucima Međunarodnog tribunala za ratne zločine u Hagu, koji je, prema njegovim riječima, gotovo u potpunosti izgubio svoj legitimitet kad su dokazi izvjestitelja Vijeća Evrope o vađenju i trgovine organima civilnih srpskih žrtava na Kosovu uništeni u tom sudu.

Pojašnjenje tog stava od crnogorske vlade zatražila je većina ambasada u Podgorici, te Evropska komisija, a osuda je stigla od nevladinih organizacija iz  Crne Gore i regije.

Čitaj još:   OD NAS, Brzo i jednostavno: Izgubite višak kilograma bez tableta i dijeta... (foto)

U Crnoj Gori jutros je pokrenuta pokrenuta građanska peticija za smjenu ministra Vladimira Leposavića koju je za prva tri sata potpisalo skoro pet hiljada stanovnika te zemlje, prenijela je Hina.

IZVOR: AGENCIJE

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more