IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Advokat i bivši ministar pravde Šoć: Premijer za smjenu Leposavića nema podršku onih koji podržavaju Vladu… (foto)

Ne postoji rasplet u vezi situacije sa ministrom Leposavićem koji je povoljan za Vladu…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda.08.04.2021…11.45…Advokat i bivši ministar pravde Šoć: Premijer za smjenu Leposavića nema podršku onih koji podržavaju Vladu… (foto)

Advokat i bivši ministar pravde Dragan Šoć ocijenio je da ne postoji rasplet u vezi sa smjenom ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ako do nje uopšte i dođe, koji bi bio povoljan za premijera i Vladu.

Šoć je za Dan rekao da je očigledno da premijer za smjenu ministra Leposavića nema podršku one grupacije koja podržava Vladu.

“A s druge strane, ako povuče taj predlog to bi podrilo njegov legitimitet kao premijera. Bilo koja varijanta nije dobra i ovo nije nimalo prijatna politička situacija za Vladu”, kazao je Šoć.

On pojašnjava da predsjednik parlamenta Aleksa Bečić odlučuje kada će tačka za razrješenje biti na dnevnom redu.

Čitaj još:   Profesor šerijetskog prava i arapskog jezika Muhamed ef. Lugavić preselio na Ahiret... (foto)

Kako je istakao, ukoliko ministar Leposavić bude smijenjen, a parlament ne podrži izbor novog kandidata, u tom slučaju upražnjeno mjesto pokrivao bi neko od ministara ili premijer.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić dostavio je juče Skupštini predlog za razrješenje Leposavića, ističući da je ministrovo javno djelovanje od izbora na funkciju 4. decembra odstupalo od zvaničnih stavova Vlade i Sporazuma lidera tri pobjedničke koalicije iz septembra 2020. godine….

izvor Kodex.me

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more