IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO zatrpano aprilskim snijegom… (foto)

JUTARNJA PATROLA NA ULICAMA GLAVNOG GRADA,  pao snijeg, pokrio Baščaršiju i Ferhadiju…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda.08.04.2021…11.45… SARAJEVO zatrpano aprilskim snijegom… (foto)

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima i sa slabim snijegom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Ivan-sedlo -5, Bugojno, Drvar i Sokolac -4, Zenica -3, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo -2, Grude, Jajce, Livno i Zvornik -1, Banja Luka i Bijeljina 0, Doboj, Gradačac i Tuzla 1, Mostar, Stolac i Trebinje 3, Neum 4 stepena. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slab snijeg se očekuje u centralnim i istočnim područjima.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti i malo kiše. Tokom dana, postepeno smanjenje oblačnosti u Bosni.

U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Čitaj još:   SENAD OPASNO SPUSTIO MARIĆU: "Kakva si ti novinarčuga… bio!" (foto i video)

U Sarajevu pretežno oblačno sa slabim snijegom prije podne. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

srijeda 07.04.2021. godine
Loše vrijeme u cijeloj zemlji, padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme većini populacije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, te po mogućnosti maksimalno reducirati boravak na otvorenom, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika i starijih osoba. U poslijepodnevnim satima, sa djelimičnom stabilizacijom, biće malo ugodnije, pri tome i dalje neuobičajeno hladno.

Donosimo vam fotografije glavnog grada BiH pod bijelim pokrivačem ali Sarajevu snijeg prokleto dobro stoji.

Uostalom, zašto da vam gudimo, pogledajte sami…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more