IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROTEST: “Nikad neće CRNA GORA bit’ obala SRPSKOG MORA ” (FOTO i VIDEO)

Ispred zgrade Vlade počeo je skup povodom izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta, a gražani se polako okupljaju sa zastavama Crne Gore.

Okupljeni građani izviždali su članove Vlade koji su došli na sjednicu. Skandiraju “Nije ovo srpsko leglo, već je ovo Montenegro”, “Nikad neće Crna Gora bit’ obala srpskog mora”, “Kosovo je pored Srbije”, “Branicemo ovih dana Crnu Goru od dušmana” i “Izdaja.

Ta odluka je, kako su rekli u PKS-u, veoma opasna odluke po opstanak Crne Gore.

Ističu da vlast, mimo Zakona o crnogorskom državljanstvu, ima namjeru da lako i brzo omogući sticanje državljanstva za oko 62.000 stranaca, većinom Rusa i Srba.

– Po našem Ustavu, onaj ko dobije tu mogućnost i odrekne se svog državljanstva, postaje crnogorski državljanin. To znači, da se automatski upisuje u birački spisak.Istovremeno, naši iseljenici, koji nemaju državljanstvo druge države, moraju u roku od godine dana, ponovo prijaviti prebivalište u Crnoj Gori; ukoliko ne uspiju da dođu, kao što nijesu uspjeli cijele prošle godine zbog korone, oni se isto tako automatski brišu iz biračkog spiska! To je demografski inžinjering i to im ne smijemo dopustiti – ističe se u objavi PKS-a.

Čitaj još:   VOŽD dobio dodatne sigurnosne usluge: MILE Dodik od sada ima i motociklističku pratnju... (foto + video)

Patrite su pozvale građane ispred Vlade, kako bi, kako su rekli spasili obraz Crne Gore.

izvor: standard.me