IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO SU LJUDI SA CRNIM FANTOMKAMA KOJI PROGONE MUSLIMANE I BOŠNJAKE U BERANAMA I PLJEVLJIMA…

Patriotsko komitski savez traži od vlasti zaštitu za pripadnike manjinskih naroda u Crnoj Gori, posebno u Beranama i Pljevljima, gdje su mjesecima izloženi stalnom provociranju, omalovažavanju i čak otvorenim prijetnjama, saopštili su danas iz te partije.

Kako ističu, Muslimani i Bošnjaci iz te dvije opštine su, u kontinuitetu, zajedno sa pripadnicima crnogorskog naroda, na udaru militantnih velikosrpskih grupa, a sve veći broj incidenata na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, posljednje su upozorenje svakoj znavenoj vlasti da mora, pod hitno, zaustaviti svaki vid pritiska na njih, adekvatnom kažnjavajući počinioce.

Dodaju da su simpatizeri PKS iz Berana, koji su htjeli da se sa ostalim patriotama, prošle nedjelje, pridruže auto kolonama koje se organizuju Crnom Gorom, bili spriječeni jer su se na zbornom mjestu pojavili drugi građani sa vozilima okićeni srpskim državnim zastavama.

“A policija je, kako su im rekli, naše simpetizere spriječila da krenu vlastitim vozilima „zbog mogućeg sukoba, koji oni ne bi mogli spriječiti“! Tražimo da se ovaj i ostali slučajevi ispitaju i procesuiraju, posebno u smislu sprječavanja slobode kretanja građana, kao i da se identifikuju lica koja u crnim „fantomkama“ obilaze muslimanske kuće i prijete našim građanima, na način da od domaćina traže da digne tri prsta, pa kada oni odbiju, slijede psovke i prijetnje”, navode u PKS.

Čitaj još:   HOROR U NOVOM SADU: IMA MRTVIH, Hitna unutra zatekla JEZIV prizor...

Iz te stranke su upitali ko su ti ljudi, za koga rade, da li su neka organizacija, da li su naoružani, da li policija zna za njihovo postojanje. To su, dodaju, samo neka od pitanja Patriotsko komitskog saveza, prvenstveno vlastima, ali i partijama, nevladinom sektoru, zaštitniku ljudskih prava i ostalim „brižnima“ koji u ovoj državi primaju dobre plate, a slabo rade svoj posao.

“Da nije tako, ti pojedinci bi se priveli i procesuirali, a građanima, koji, čini se, postaju građani „drugog reda“, omogućio bezbjedan život i rad. Neka se niko ne zavarava da se tortura ove vrste može mirno posmatrati jer svako nasilje rađa drugo nasilje, a tada je država-nemoćna. Stoga pozivamo nadležne državene organe da se postaraju da svako u ovoj državi ima slobodu da kaže šta je i ko je, bez ikakvog straha ili pritiska”, poručuju iz PKS.

Čitaj još:   SANDŽAK: Drugovi, koji su bili sa Džemalom u vrijeme pucnjave pali na poligrafu... (foto)

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more