Crna Gora

DE NE BRUKAJ SE KRIVOKAPIĆU: MILO i DPS traže da premijer upozna javnost sa ugovorom države sa SPC- om…

Najuticajnija opoziciona stranka u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista (DPS) traži od premijera Zdravka Krivokapića da upozna javnost sa sadržinom Temeljnog ugovora države sa SPC da, kako navode, pokaže bar zeru integriteta ili nek podnese ostavku da se više ne bruka, prenosi Tanjug.

U saopćenju, koje je potpisao portparol DPS-a Miloš Nikolić postavljeno je pitanje “kakva je to vlada u kojoj njen potpredsjednik Dritan Abazović, nije vidio Temeljni ugovor”, a istovremeno je, kako se navodi, sa sadržajem tog ugovora upoznat “neki estradni istoričar iz Beograda, šrafčić u kleronacionalističkoj mašineriji, i naširoko nam ga tumači”.

U saopćenju piše i da, “uz to, Krivokapiću stižu upozorenja, iz sličnih centara, da mu ne padne na pamet da prosljeđuje ugovor Skupštini Crne Gore”.

Tumače i da se od Krivokapićeve vlade, čiji je, kako je naveo, rodonačelnik pokojni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, traži da pogaze njegovu volju i da ugovor potpiše srpski patrijarh Porfirije.

“Poručujemo mu da ako on želi lično da se ponižava to je njegov izbor, ali kao premijer Vlade Crne Gore neka pokaže bar zeru integriteta, ili nek podnese ostavku da se više ne bruka”, navodi se u saopćenju DPS-a, prenio je portal RTCG.

izvor: rtcg

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

1 sat ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

1 sat ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

2 sata ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

2 sata ago

Denijal GELJIĆ “Husein paša- Pljevlja”: Zabrinjava mural koji oslikava i podstiče, na stvaranje Velike Srbije… (foto, video)

Predsjednik nevladine organizacije "Husein paša- Pljevlja" ocijenio da uprava grada i dalje nastavlja sa pravljenjem…

7 sati ago

DAVOR Đenero: Biće kako Beograd kaže, jer crnogorska vlast ne donosi odluke samostalno… (foto)

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može zagovarati temeljne zajedničke evropske javne politike, nego svoj opstanak…

8 sati ago

This website uses cookies.