IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vuksanović- Stanković: DRITAN I URA su pontonski most preko kojeg se RUŠI CRNA GORA…

Promjene su iskorišćene da se nametne ponovo opasan narativ o manjinama kao stranom tijelu u državi, da se njihovi predstavnici vrijeđaju i da im se prijeti seljenjem u Tursku, Albaniju itd. Politika velikosrpskog nacionalizma opstaje i hrani se takvim diskursom, ona je duboko anticivilizacijska, strana građanskom biću Crne Gore i zato će kao i uvijek biti poražena i poslata, ovoga puta definitivno, na smetlište istorije – ističe Draginja Vuksanović-Stanković

Odgovor na ukupnu društvenu i političku regresiju mora biti reafirmacija državotvorne politike – poručila je u intervjuu za Pobjedu poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković.

Vlada, kategorična je Vuksanović-Stanković, sprovodi politiku i ideološku agendu Demokratskog fronta, na što, prema njenim riječima, ukazuju potezi koje povlače – od Zakona o slobodi vjeroispovijesti, državljanstva, prebivališta, ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, popisa…

– Što drugo može da radi Vlada koja je izabrana u manastiru i koju je inaugurisao Beograd i SPC – kaže Vuksanović-Stanković.

Najjača suverenistička partija u Crnoj Gori – Demokratska partija socijalista zalaže se sa objedinjavanje čitavog suverenističkog bloka. Kako Vi vidite ovu ideju?

Ključno je da se formuliše vrjednosni odnos prema sada vladajućoj politici i da se pronađu najbolji načini kako se toj politici suprotstaviti. Ukoliko bi bilo ko dozvolio da prevladaju bilo kakvi animoziteti, onda taj neko nije dorastao aktuelnom trenutku.

Čitaj još:   USKORO HAPŠENJE, MOĆNIKA U SRBIJI: Lista, poznatih pedofila je dugačka ... (foto)

Danas su zbog djelovanja ove vlasti ugrožene neke temeljne vrijednosti Crne Gore kao građanskog i modernog društva. To nijesu samo političke, već se radi o civilizacijskim vrijednostima. Zato svi moraju prepoznati važnost trenutka i suštinu procesa koji nam se dešava nakon 30. avgusta 2020.

Ura, kao nominalno građanska struktura, je presudno omogućila utemeljivanje političke realnosti koju prati opšta klerikalizacija javne scene, kao i društvena atmosfera, retorika i političke ideje koje su pratile uspon velikosrpskog nacionalizma prije više od tri decenije. SDP-ov koncept promjena je bio potpuno drugačije zamišljen od ovog što nam se sada dešava i tu je bila temeljna razlika.

Kazati da ćete da sprovodite demokratske promjene u vlasti gdje dvije trećine čine radikalno desne, antievropske i anticrnogorske snage, kojima direktno upravlja Aleksandar Vučić i Beograd, za mene lično, vrijeđanje je zdravog razuma i inteligencije svakog crnogorskog građanina.

Ura je samo pontonski most preko kojega u nekoliko faza treba da se realizuje projekat rušenja građanske i evropske Crne Gore. Toliko je stvar očigledna da ne mislim da danas ima mnogo onih kojima ovo nije jasno….

Čitaj još:   NAKON SKANDALA MASKE SU PALE: DRITAN Abazović je ČETNIK i SVETOSAVAC, zakleo se na vjernost srBstvu! (foto, video)

Kompletan intervju na http://pobjedaçme

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more