IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOĆETE DA POPUSTIMO MJERE, ALI DA SKINETE MASKE- NE MOŽE… (foto i video)

Dr Kon uživo o kafićima i svadbama, pomenuo i UTAKMICE…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 27.04.2021…00. 39…  HOĆETE DA POPUSTIMO MJERE, ALI DA SKINETE MASKE- NE MOŽE… (foto i video)

“Ovoga trenutka pretežno sve završi o vakcinisanosti”, istakao je dr Kon…

Epidemiolog i član Kriznog štaba doktor Predrag Kon u jutarnjem program na televiziji govorio je o vakcinaciji o mogućem popuštanju epidemiološkim mjera u narednom periodu. On je otkrio šta je ključno i povratak u normalu ili “normalan život” kao da li bi svima koji su vakcinisani trebalo omogućiti da idu na utakmice i razna druga okupljanja.

“Pa vidite, što se tiče takve situacije, da eto a i postoji neka pozitivna diskriminacija, smatram da treba da imaju neke benefite svi koji suzaštićeni, oni koji su vakcinisani, koji imaju antitela ili negativan pcr test. Ta ideja već postoji neko vreme. Vi ne možete o tako nečemu da pričate ako je vakcinisanih samo 10 odsto jer je tada veoma ozbiljna diskriminacija”, rekao je dr Kon.

On je istakao da bi ideja popuštanja mera za vakcinisane svakako bila epidemiološki prihvatljiva.

“Ja kao epidemiolog kažem da je ta ideja prihvatljiva, ali ne znam koliko je društveno prihvatljiva. To je nešto što dolazi na dnevni red i vizija je veoma bliske budućnosti. Postavlja se pitanje ko će to sve kontrolisati i u to se kao medicinari ne možemo mešati, samo mogu da kažem da je to sve prihvatljivo epidemiološki”, rekao je dr Kon.

Dr Kon se potom osvrnuo i na pitanje organizacije slavlja i koja je glavna prepreka za otvaranje unutrašnjih dijelova ugostiteljskih objekata…

Čitaj još:   HOROR U LONDONU: Srbina s vrha zgrade gurnula ljubavnica?!

“Do sada smo radili na zaštiti onih koji su najugroženiji, ali virus najviše cirkuliše u uzrastu između 20 i 50 godina, mi sada treba da se motivišemo da se građani ovog uzrasta više vakcinišu. Mi pred sobom imamo i dalje klizav period. Od Kriznog štaba se očekuje popuštanje mera, građani ne mogu da razumeju u tom slučaju treba da poštuju mere i da obavezno nose maske osim kada konzumiraju hranu i piće. To je bežanje od istine. Da li neko misli da će ljudi da se ponašaju drugačije u zatvorenom delu kafića? Ne može tako, ne mogu tako i da se odobre svadbe i veselja, da se sve to ne poštuje. Opet se vraćamo na pitanje, ako su svi vakcinisani, situacija bi bila drugačija”, istakao je dr Kon.

(MONDO)

Čitaj još:   LUDNICA, SVE JE SPREMNO ZA BORBU STOLJEĆA: Habib najavio novi meč sa...
NOVI PAZAR: Vlasniku restorana 14 godina zatvora zbog ubistva gosta… (foto, video)

Presudom Višeg suda u Novom Pazaru, nedavno potvrđenom od strane Read more

OGOLASILA SE Vesna BRATIĆ: “Ostala bez diplomatskog pasoša…” (foto, video)

Ministarstvo vanjskih poslova poništilo je diplomatski pasoš Vesni Bratić, bivšoj Read more

Planetu ZEMLJU, sutra će pogoditi SOLARNA OLUJA… (foto, video)

Sunce je opet nemirno- naredna dva dana neće biti prijatna Read more