IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAZORNI TURSKI DRONOVI: Izveden napad na jedno od glavnih uporišta PKK- a… (foto i video)

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je kako antiterorističke operacije na sjeveru Iraka neutralizirani teroristi PKK- a…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 29.04.2021…11. 59… RAZORNI TURSKI DRONOVI: Izveden napad na jedno od glavnih uporišta PKK- a… (foto i video)

Planinske regije Kandil, Gara, Metina, Avasin-Basyan, Hakurk, Zap i Haftanin nalaze se na sjeveru Iraka i predstavljaju glavno uporište terorističke organizacije PKK…

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je kako su tokom antiterorističkih operacija na sjeveru Iraka neutralizirana petorica terorista PKK-a, javlja Anadolu Agency (AA).

”Naše naoružane bespilotne letjelice u okviru ovih antiterorističkih operacija ‘Kandža-Munja’ i ‘Kandža- Grom’ na području Metine i Avasin-Basyana, na sjeveru Iraka, neutralizirale su petoricu terorista PKK-a. Time je broj neutraliziranih terorista povećan na 42“, navodi se u saopćenju ministarstva.

PKK- a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Čitaj još:   FRANKFURT– Nedžad Nurković: DOLAZIMO na protest 28. decembra, jer NE DAMO DA CRNU GORU UTOPE i da je nema... (foto)

Planinske regije Kandil, Gara, Metina, Avasin-Basyan, Hakurk, Zap i Haftanin nalaze se na sjeveru Iraka i predstavljaju glavno uporište terorističke organizacije PKK- a…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more