IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIVOKAPIĆ: Vlada neće hapsiti sveštenike, NE POSTOJI SAMO ZEMALJSKI SVIJET(video)

“Ako mislite da će ova vlada hapsiti sveštenike, mislim da ste pogriješili. Sveštenici su taman krivi koliko i ja, ili bilo koji drugi građanin koji na vjerske praznike ide u crkvu”, kazao je danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odgovarajući na pitanje ko je nadležan da kontroliše poštovanje epidemioloških mjera u vjerskim objektima.

On tvrdi da nije tačno da postoji samo zemaljski svijet, prenosi “CdM”.

“Vi meni sve svodite na priču da postoji samo zemaljski svijet. To nije tačno. To što su nas tako učili 50 godina ili 70, to je jedna priča. Ali, ako ne postoji duhovni svijet, onda vam je najbolje da svi budemo apsolutno slobodni i da se ne ponašamo ovako kao što se ponašamo i da onda napravimo opšti haos”, rekao je Krivokapić.

On tvrdi da su svi u velikoj zabludi.

“Da smatramo da je samo materijalno osnov našeg života. Ako je to tako, onda ovaj život prođe u jednu količinu koja će se vrlo brzo destiti meni i svima nama. A šta će desiti poslije toga ako nismo upravo u mjeri opredijeljeni za ono što je osnov vaskrsenja. I molim vas, zašto neko ide kod Svetog Vasilija Ostroškog, slava mu i milost, ako mu nije potrebno”, naveo je Krivokapić.

Čitaj još:   U Rusiji je u toku državni udar, Putin teško bolestan: TAJNI SNIMAK OLIGARHA OTKRIO OD ČEGA BOLUJE?! (foto, video)

On pita ima li neko da nije dobio od sveca ono što nije tražio ako je to tražio srcem i vjerom.

“Ali, ako tražimo materijalnim pristupom, zemaljskim, onda to zasigurno nema čudodejstvo. Ja mogu da nabrojim najmanje 20 slučajeva da je Sveti Vasilije i danas čudotvoran”, tvrdi premijer.

Prema njegovim riječima, “vi sad kažete da uvedemo policiju i zabranimo sve to itd”.

“Nije to isto. Nemojmo da svodimo sve na isti kalup”, dodao je on. Hm… Da nije malo pukao?

izvor: SB

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more