IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Oglasila se kćerka Gorica: Nakon Inzkovog izvještaja Vijeću sigurnosti UN- a…

PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA: Kćerka Milorada Dodika Gorica oglasila se nakon izvještaja visokog predstavnika Valentina Inzka Vijeću sigurnosti UN- a…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, črtvtrk 06.05.2021…13. 49…  Oglasila se kćerka Gorica: Nakon Inzkovog izvještaja Vijeću sigurnosti UN- a…

Podsjetimo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko predstavio je pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija 59. izvještaj o situaciji u BiH za period od 16. oktobra prošle do 15. aprila ove godine.

– Nedavne izjave Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, kojima dovodi u pitanje temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma, OHR-a, odluke prethodnih visokih predstavnika i imenovanje novog visokog predstavnika, kao i suverenitet i teritorijalni integritet BiH, razlozi su za zabrinutost – naveo je Inzko.

Koliki je nemir u Dodikove redove unio Inzkov izvještaj, svjedoči i objava Gorice Dodik na Twitteru.

Čitaj još:   Oglasio se ČOVJEK STIJENA: "Mog sina ubili su nečasni policajci..."

– Kaže Inzko da mu je zaposlenica briznula u plač nakon objave non-papera, jer se uplašila prekrajanja granica. A da se nije, možda, rasplakala, jer nakon toga ti ideš kući, a ona gubi benefite koje ima zbog “saradnje” s tobom?

IZVOR (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   PLJEVLJA: Za EMIRA PILAVA i njegovog oca u Crnoj Gori pravda nedostižna- Bošnjaci i Muslimani opet žive muku devedesetih... (foto)