IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nani Azizi, majci šehida, “Merhamet” svaku veče dostavlja iftar na kućni prag… (foto)

Nana Aziza Salčinović (89) iz Foče danas živi u Banovićima, aktivisti koji su iz ”Merhameta” njoj kao i 91- godišnjem dedi Abdulahu donose iftare svaki dan…

BANOVIĆI: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, 07.05.2021…17. 19… Nani Azizi, majci šehida, “Merhamet” svaku veče dostavlja iftar na kućni prag… (foto)

Među više stotina korisnika kojima uposlenici i volonteri Regionalnog odbora “Merhamet” Tuzla i njegovih osnovnih odbora dostavljaju iftare (obrok nakon posta tokom mjeseca ramazana) na kućni prag je i 89-godišnja Aziza Salčinović, javlja Anadolu Agency (AA).

Nana Aziza je majka prvog šehida na području Foče, gdje je nekada živjela njena porodica. Sada živi u Banovićima, a ukazana joj je čast da nedavno otvori obnovljenu Aladža dzamiju u Foči, navode iz ”Merhameta”.

”Naši vrijedni aktivisti iz Osnovnog odbora ‘Merhameta’ Banovići, na čelu sa Nedimom ef. Smajlovićem, od mnogih pragova do kojih stižu ovih dana, redovno dolaze i na Azizin, te njoj i 91-godišnjem dedi Abdulahu, s kojim živi, dostavljaju iftare koje pripremaju kuhari u našoj Narodnoj kuhinji ‘Imaret’ u Tuzli”, rekla je direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Tuzla Mensura Husanović.

Čitaj još:   ZBOG NJIH JE AKTIVIRANA VOJSKA SRBIJE: Skylark dronovi za koje Vučić tvrdi da su "cijeli dan obigravali" na Brnjaku i Jarinju? (foto, video)

Dodala je kako ih akcija “Iftar na kućni prag”, u okviru koje dostavljaju iftare postačima širom tuzlanske regije, povezuje s različitim ljudima i upoznaje s raznim sudbinama.

Prema njenim riječima, ovogodišnja akcija “Iftar na kućni prag”, koju tuzlanski “Merhamet” provodi tokom mjeseca ramazana, dobila je pravi, humani smisao zahvaljujući brojnim donatorima koji su željeli da pomognu starim, bolesnim i iznemoglim osobama i osobama koje su u stanju socijalne potrebe.

”Zahvaljujemo se svima koji su svojim prilozima i donacijama u namirnicama omogućili da u ovom ramazanu obiđemo i nahranimo brojne postače, poput nane Azize, i što su doprinijeli da ove godine pripremimo i podijelimo do sada najveći broj iftara za tu kategoriju građana”, rekla je Husanović.

izvor agrncije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more