IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JERUSALEM: Više od 100.000 Palestinaca klanjalo bajram- namaz u kompleksu Al- Aksa džamije… (foto i video)

Nakon bajram- namaza u haremu džamije Al- Aksa klanjan je i dženaza-namaz u odsustvu za sve šehide koji su položili živote u svim napadima izraelskih snaga tokom posljednjih dana ramazana… |

JERUSALEM: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 13.05.2021…09.54…  JERUSALEM: Više od 100.000 Palestinaca klanjalo bajram-namaz u kompleksu Al- Aksa džamije… (foto i video)

Na hiljade muslimana klanjalo je danas bajram-namaz u džamiji Al-Aksa u Istočnom Al- Qudsu (Jerusalem), koji se nalazi pod izraelskom okupacijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Palestinci u Istočnom Al- Qudsu i ovog bajrama pohrlili su u Mesdžidul Aksa kako bi klanjali bajram-namaz, kojim počinje jedan od najvećih muslimanskih praznika.

Unatoč napadima izraelskih snaga u kojima su u posljednjih nekoliko dana ubijene na desetine Palestinaca, palestinski muslimani pohrlili su jutros na bajram-namaz.

Iz Uprave za vakufe u Jerusalemu saopćeno da je u al- Aksi bajram- namaz klanjalo više od 100.000 vjernika.

Nakon bajram-namaz u haremu žamije Al-Aksa klanjan je i dženaza-namaz u odsustvu za sve šehide koji su položili živote u napadima izraelskih snaga tokom posljednjih dana ramazana.

Čitaj još:   STRAVIČAN, SUDAR NA GAZELI: Auto se prevrnuo od siline udara, petero povređenih, DVOJE DJECE... (VIDEO)

Nakon dženaza-namaza održan je i protest tokom kojeg su se mogle čuti poruke “Sloboda”, “Naše živote ćemo dati za Al-Aksu”.

Ministarstvo zdravlja Palestine saopćilo je danas da je u posljednjim u izraelskim napadima na Gazu poginulo ukupno 65 osoba, među kojima 16 djece i pet žena, a broj ranjenih u izraelskim napadima je povećan na 365.

Palestinske grupe otpora su izraelskoj policiji dale rok da se do 18 sati desetog maja povuče iz kvarta Sheikh Jarraha i kompleksa Al- Akse u okupiranom Istočnom Al- Qudsu. Izraelske snage se nisu povukle u zadanom roku, nakon čega je uslijedio sukob i brojnih žestoki napadi izraelskih snaga na Gazu...

izvor agencije AA

ANKARA: Poziv da Priština ne otvara ambasadu KOSOVA u Jerusalemu… (foto)

Ministarstvo vanjskih poslova Turske saopćilo da se a iz samih Read more

JERUSALEM: Džamija Al- Aksa neće biti otvorena za vrijeme ramazana zbog korone… (foto)

Uzimajući u obzir pandemiju uzrokovanu COVID- 19, Vijeće je donijelo Read more