IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas: Nema mira i stabilnosti bez oslobađanja Al- Qudsa… (foto i video)

Mahmoud Abbas je u televizijskom obraćanju prije sastanka palestinskog rukovodstva u Ramallahu kazao da Palestinci žele “budućnost bez agresije i bez izraelskih naselja”…

RAMALLAH: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 13.05.2021…00.54… Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas: Nema mira i stabilnosti bez oslobađanja Al- Qudsa… (foto i video)

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas izjavio je u srijedu da je “Jerusalem crvena linija” i da neće biti mira, sigurnosti i stabilnosti bez oslobađanja cijelog grada od izraelske okupacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Abbas je u televizijskom obraćanju prije sastanka palestinskog rukovodstva u Ramallahu kazao da Palestinci žele “budućnost bez agresije i bez izraelskih naselja”.

“Nastavljamo djelovati i raditi na zaustavljanju barbarske agresije na naš narod u Al-Qudsu (Jerusalema), Gazi i na Zapadnoj obali”, rekao je Abbas.

Dodao je da je palestinsko rukovodstvo u kontaktu s američkom administracijom u vezi s pitanjem prestanka izraelskih napada na Gazu.

Čitaj još:   NOVI PAZAR OBAVIJEN TUGOM: Dženaza IRFANU Crnovršaninu i ENSARU Hajroviću, tragično poginulim u saobraćajnoj nesreći na... (foto)

Abbas je također poslao poruku Izraelu.

“Nećemo napustiti našu zemlju. Zaustavite okupaciju naše zemlje već danas, a ne sutra”, kazao je Abbas.

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more