IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan: Dužnost svakog muslimana je da zaštiti čast, ugled i dostojanstvo Al- Qudsa… (foto i video)

Erdogan izjavio je da će Turska kao što je uvijek radila i danas biti uz braću u Al- Qudsu i sve muslimane u Palestini…

ANKARA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 13.05… 00.40… Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan: Dužnost svakog muslimana je da zaštiti čast, ugled i dostojanstvo Al- Qudsa… (foto i video)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je dužnost svakog muslimana da zaštiti čast i dostojanstvo Al-Qudsa (Jerusalema), javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je na društvenim mrežama poručio da je meta napada u Al-Qudsa svaki musliman u svijetu.

“Meta napada u Al-Qudsa zajedno sa našom tamošnjom braćom je i svaki musliman koji obilazi Kabu u Mekki. Meta napada su svi muslimani koji žive u Istanbulu, Diyarbakiru, Bagdadu, Kairu, Islamabadu, Jakarti, Kuala Lumpuru, Bakuu i Sarajevu”, kazao je Erdogan te dodao:

“Pozivam čitav svijet, posebno islamske države, da se poduzmu efikasni koraci protiv izraelskih napada na al-Aksu, Al-Quds i palestinske domove. Dužnost je svakog muslimana da zaštiti čast, ugled, dostojanstvo i vrijednost svetog grada Al-Qudsa. Svijet koji ne može zaštititi Al-Quds i muslimane znači da je sam sebe izdao i povukao iglu bombe kojom će sam sebe uništiti”, rekao je Erdogan.

Čitaj još:   Erdogan: Ovo je tek početak, cilj je trajni mir u Idlibu... (foto)

Kako je kazao, Turska će kao što je uvijek radila i danas biti uz braću u Al-Qudsu i sve muslimane u Palestini.

“Odmah smo pokrenuli potrebne inicijative za mobilizaciju svih relevantnih međunarodnih institucija, posebno Ujedinjenih nacija i Organizaciju islamske saradnje. Želimo da podli napadi na džamiju al-Aksa i muslimane u Al-Qudsu odmah budu zaustavljeni. Očekujemo okončanje svih direktnih i indirektnih pritisaka koji se vrše da se Palestinci protjeraju iz njihovih domova. Allah je na strani žrtava i potlačenih”, kazao je turski predsjednik...

izvor agencije AA

ERDOGAN “Nećemo se povući ni ako nam SAD uvedu sankcije”…

DANAS JE Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more