Crna Gora

NAJVEĆA CRNOGORSKA ZASTAVA NA SVIJETU 21. MAJA ĆE SE ZAVIJORITI NA CETINJU A NE NA IVANOVIM KORITIMA

Radi bezbjednosti učesnika proslave Dana nezavisnosti, 21. maja, najveća crnogorska zastava neće se zavijoriti na Ivanovim koritima, kako je ranije najavljeno, već na Cetinju, kazao je jedan od organizatora Igor Damjanović.

“Zbog očekivanog vjetra sa povremenim jakim udarima, a koji mogu da izazovu ozbiljna oštećenja na velikim dizalicama koje drže našu najveću crnogorsku zastavu na svijetu, podizanje zastave se neće održati, kako je već najavljeno, na Ivanovim koritima i na mjestu planiranom za taj spektakl”, kazao je Damjanović.

On je pojasnio da su dimenzije zastave 100 x 50 metara i kao takva čini doslovno jedno veliko jedro od 5.000 metara kvadratnih.

“Radi bezbjednosti svih učesnika proslave Dana nezavisnosti donijeta je najbolja moguća odluka, a samim tim i najbezbjednije rješenje, da se zastava raširi – podigne na crnogorskom Cetinju, na velikom parkingu Turističke organizacije, u neposrednoj blizini Crkve Ćipur”, istakao je Damjanović.

Zastava će se, naglašava, podići uz intoniranje naše crnogorske himne u 18 časova, a najavljeni spektakularni vatromet biće u 21 sat.

“Naravno, na Lovćen se ide za 21. maj, kako su organizatori tog divnog skupa i najavili, a u povratku – svi u Cetinje! Sve vam ćetalo!”, poručio je Damjanović.

On je podsjetio da se i dalje skupljaju sredstva za spektakularni vatromet i pozvao sve iz Crne Gore koji žele da doniraju novac da to učine uplatom na žiro račun 530-0001000023511-91.

izvor: CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Užasne vijesti: Tragedija u porodici poznatog košarkaškog trenera, PRIJAVIO NESTANAK SINA, onda je pronađen mrtav… (foto)

Trener je alarmirao policiju dan prije nego što je otkriven tragičan ishod... BEOGRAD: Srbija, Crna…

22 minute ago

‘Crnogorski štab’ u Foči: Kako se sumnja, svaki grad u Crnoj Gori ima na hiljade, onih koji su počinili zločine u Bosni‘… (foto, video)

Crnoj Gori predate hiljade stranica o učešću crnogorskih vojnka uzločinima u Bosni i Hercegovini... PODGORICA:…

1 sat ago

Dnevni horoskop za 5. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan se…

3 sata ago

ĆAMIL Duraković objavio snimak sa SNSD- ovog skupa: Čulo se “OJ ĆAMILE NISI VIŠE GLAVNI, POBIJEDIO NAROD PRAVOSLAVNI’… (foto, video)

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković objavio je snimak o kojem je ranije govorio da…

4 sata ago

SVI ANALITIČARI SLOŽNI: “Zahvaljujući” ALEKSANDRU Vučiću u svijetu se govori SAMO, o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

O rezoluciji, čiji su formalni predlagatelji bili Njemačka i Ruanda, a među više od 20…

5 sati ago

This website uses cookies.