IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: SKUP PODRŠKE NARODU PALESTINE

Danas je u organizaciji Sandžačke demokratske partije održan skup podrške narodu Palestine pod nazivom “Stop izraelskoj brutalnosti i arapaskoj nesolidarnosti prema palestinakom narodu”.

Obraćajući se prisutnima predsednica Foruma žena SDP-a Azamela Papić kazala je da ne treba ćutati nad zločinom koji se dešava u zemlji nevinih i nedužnih ljudi koji stradaju samo zato što su Palestinci a nisu Jevreji.

“Ćutanjem smo samo saučesnici svega, a nedužni stradaju i svoju krv prolivaju. Da li je ljudski gledati sve to a ne izgovoriti ni jednu jedinu reč? I njima je danas Bajram, a kako ga oni proslavljaju?

Odbornica u Skupštini Grada Novog Pazara Emira Kolašinac pročitala je proglas upućen SAD-u, Ujedinjenim Nacijama, Arapskoj ligi i svim ostalim akterima na geopolitičkoj sceni da učine sve što je u njihovoj moći da se zaustave sukobi.

Čitaj još:   MLADIĆ KAO I KARADŽIĆ Doživotnu kaznu zatvora izdržavaće u Velikoj Britaniji... (foto i video)

U proglasu je istaknuto da se moraju zaštiti životi civila, naročito dece, pozvane su SAD da uzmu aktivno učešće i izbalansrani pristup prema obema stranama kako bi se pronašlo stabilno, održivo i dugoročno rešenje za izraelsko-palestinske odnose.

Upućen je poziv arapskim zemljama da ne zabijaju glavu u pesak i ne okreću leđa Palestincima zarad svojih kratkoročnih ekonomskih, političkih i finansijskih interesa, te da se moraju obnoviti pregovori.

izvor: agencije

Specijalna NAGRADA Simposara za grad NOVI PAZAR

Gradonačelniku Novog Pazara, Nihatu Biševcu, uručena je posebna nagrada “Grad Read more

CRNI DAN ZA NOVI PAZAR: Sedam pacijenata UMRLO od korone

U poslednja 24 sata u novopazarskoj Opštoj bolnici preminulo je Read more

UŽASNO! DJEVOJČICU IZ NOVOG PAZARA Pokušala PRODATI za 500 Eura

Podgorička policija uhapsila je D.H (38) iz Srbije zbog sumnje Read more