IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Upaljeni crveni alarmi: Nova uzbuna- oglasile se sirene, napadi se nastavljaju, broj žrtava raste… (foto i video)

Izrael nastavlja izvoditi neselektivne zračne i artiljerijske napade u Gazi u kojima stradaju palestinski civili, a među njima žene i djeca…

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 15.05.2021…10.34… Upaljeni crveni alarmi: Nova uzbuna- oglasile se sirene, napadi se nastavljaju, broj žrtava raste… (foto i video)

Sukobi između Izraela i Palestinaca ušli su u šesti dan, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenje situacije, a razmena raketnih udara usledila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al- Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja.

Izraelski avioni jutros su nastavili vazdušne udare borci Hamasa odgovorili su ispaljivanjem raketa na Izrael.

Broj žrtava sukoba svakog dana raste ali i pritisak međunarodne zajednice da se oni okonačaju.

Palestinske vlasti potvrdile su da je najmanje 12 osoba poginulo danas u jednom od nekoliko vazdušnih udara na sjever Pojasa Gaze, među njima poginula je jedan žena sa troje djece, kao i da su izraelski avioni uništili jednu džamiju.

Čitaj još:   BIJELO POLJE: Radnici prijavili direktora za napad sa pištoljem u rukama; Franca- Ja sam ugrožen od njih, zaustavili proces proizvdnje... (foto)

Avioni su na sjeveru gađali položaje palestinskih grupa otpora i jednu kuću. Na jugu je bombardovana kuća, koja je i ranije bila meta, a izvedeni su artiljerijski napadi na još nekoliko lokacija.

Izrael od 10. maja izvodi napade na Gazu. Do sada je u tim napadima ubijeno najmanje 139 Palestinaca, među kojima 39 djece i 22 žene. Ranjeno je najmanje 950 osoba.

Sirene su se danas oglasile i u više gradova na jugu Izraela upozoravajući na raketni napad iz Gaze, a u Beršebi i Ašdodu pogođeno je nekolko zgrada a izveštaja o žrtvama nije bilo.

Hamas je preuzeo odgovornost za lansiranje ovih raketa.

izvor agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more