IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEZAPAMĆENO NEVIJEME Zima usred maja: Za manje od sat vremena palo 55 mm leda… (foto i video)

Led sa ulica morali sklanjati bageri, a uslijed drastičnog pada temperature osjećaj je bio više januarski nego majski…

SKADAR:Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 16.05…09.54…NEZAPAMĆENO NEVIJEME Zima usred maja: Za manje od sat vremena palo 55 mm leda… (foto i video)

Nestabilno vrijeme i narednih dana, tegobe hroničih bolesnika izraženije…

Danas će u regiji juga Evrope preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je moguća slaba kiša ili pljusak.

Nezapamćeno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je šire područje Skadra gdje je u svega 50 minuta palo, prema podacima Meteoalba 55 mm leda.

O kojoj količini je riječ najbolje govori podatak da su led sa ulica morali sklanjati bageri, a uslijed drastičnog pada temperature osjećaj je bio više januarski nego majski.

Skadar je jedan od najstarijih i najvećih gradova u Albaniji, a nalazi se na izuzetno povoljnoj zemljopisnoj poziciji, sa jedne strane zauzimajući jugoistočnu obalu Skadarskog jezera, dok sa druge strane njegovu teritoriju presijecaju rijeke Bojana i Drim.

nedjelja 16.05.2021. godine
Slično kao u proteklih dana. Promjenljive vremenske prilike i mjestimični pljuskovi, kod većine populacije će uzrokovati lošije raspoloženje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata povremeno biće nešto jače izražene. Uz dosta svježine, temperature će biti umjerene i neće oscilirati u velikom rasponu. Poželjno je tokom stabilnijih perioda boraviti na otvorenom.

Čitaj još:   OVO SU Tri najčešće tegobe muškaraca... (foto, video)

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, u istočnim područjima Bosne do 24 °C.

U utorak će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 22, na jugu do 24 °C.

U srijedu će također biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od šest do 10, na jugu do 12, a dnevna od osam do 16, na jugu do 19 ° C…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more