IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Marunović: ODBRANILI SMO LOVĆEN OD VEĆIH IGRAČA PA ĆEMO I OD OVE ŠAKE IZDAJNIKA

Crnogorski reditelj Danilo Marunović oglasio se na svom FB profilu komentarišući novi logo Nacionalnog parka Lovćen, na kojem je stavljena stilizovana predstava Lovćena a na vrhu, umjesto mauzoleja, kapela koje odavno nema.

“Uopšte neću komentarisati estetsku stranu, ali odluka da u ovom vremenu brutalne tenzije i podijeljenosti, namjerno stave kapelu koja više ne postoji, umjesto Meštrovićevog mauzoleja, koji ne zbunjuje turiste nego ih svojom monumentalnošću spektakularno dočekuje, i decenijama je simbol Lovćena za sve nas – nedvosmislen je znak OKUPACIJE”, napisao je Marunović.

On smatra da “ova priča” neće proći jer kapela ne postoji više.

“Kad znamo da su hrvatski intelektualci USTAŠE, i da bi se sa istih adresa mauzolej RUŠIO ili “POMJERAO”, onda znamo i da je ovaj, naizgled samo loš marketinški rad zapravo objava da ste krenuli na ono što nam je najsvetije. Na simbol naše zemlje, na Olimp naše baštine, na svetionik naših vrijednosti! E odbranili smo ga i od većih igrača, pa ćemo i od šake izdajnika! Jel tako Crnogorci i Crnogorke”, rekao je u objavi na FB Marunović.

Čitaj još:   NOVA PROMJENA VREMENA: Narednih dana kiša i temperature do 19 stepeni Celzijusa… (foto)

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more