IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Draginja Vuksanović Stanković: Zašto mi dobacujete, izdajnici, sram Vas bilo… (foto i video)

Burne rasprave između poslanice SDP- a Draginje Vuksanović Stanković i predsjednika Prave Marka Milačića, koji j, kazao da je slobodu Crnoj Gori donio pokojni mitropolit Amfilohije…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 19.05.2021…10. 14…  Draginja Vuksanović Stanković: Zašto mi dobacujete, izdajnici, sram Vas bilo… (foto i video)

Tokom poslednje sjednice Skupštine došlo je do burne rasprave između poslanice SDP- a Draginje Vuksanović Stanković i predsjednika Prave Marka Milačića, koji je, između ostalog, kazao da je slobodu Crnoj Gori donio pokojni mitropolit Amfilohije te da Crna Gora mora biti ponosna na Srpsku pravoslavnu crkvu. Vuksanović Stanković je poručila da neće dozvoliti da se u parlamentu falsifikuje crnogorska istorija i da se vrijeđa njen identitet.

“Vi ste bili dužni, potpredsjedniče, kada je on krenuo da falsifikuje istoriju da ga prekinete. Znači CPC je postojala do 1921. godine, dok je dekretom nije ukinuo Aleksandar Karađorđević. I jasno u dekretu stoji ukida se CPC u Crnoj Gori. Odlukama sramne Podgoričke skupštine okupirana je crnogorska država. Dok je on pričao o SPC, pa nije ni postojala SPC dok je postojala CPC”, kazala je Vuksanović Stanković, poručujuću Milačiću da joj  ne dobacuje.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: KRVAVI TEROR 2021. UJEDINIO CRNOGORCE I CRNOGORKE...

MARKO Milačić joj je ipak dobacio, nakon čega je došlo do burnije reakcije Vuksanović Stanković.

“Nikada neću dozvoliti da se falsifikuje istorija i vrijeđa Crna Gora”, rekla je poslanica SDP-a.

Milačić je, potom, poručio Vuksanović Stanković da svojim izlaganjem vrijeđa sopstvenu majku. Sa mjesta je dobacivao i poslanik Vladimir Dobričanin.

“Zašto mi dobacujte, izdajnici. Ne derete se na mene, ne lajte. Koga ja vrijeđam? Mene je moja majka učila kao pravoslavna Srpkinja da je ovo moja država i da ja govorim crnogorskim jezikom. Nećete mi Vi govoriti, sram Vas bilo”, rekla je ona, nakon čega je potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić prekinio sjedicu.

Prethodno je do rasprave došlo između Milačića i poslanice GP URA Božene Jelušić.

Ona je Milačiću kazala da današnja tema nije ni pokojni Amfilohije ni SPC.

“Ikluzija jedne vjerske zajednice ne smije da znači ekskluziju svih drugih. Molila bih Vas da ne vezujete moj udio u slobodi izvojevanoj izključivo za crkvu. Dozvilite da imam autentično pravo na svoju ličnu slobodu”, rekla je Jelušić.

“Jeste li Vi srpkinja”, pitao je Milačić.

“Ne, ja sam Crnogorka”, odgovorila je Jelušić, i pitala Bulajića da li je u redu da se ovakva pitanja postavljaju u Skupštini. (J.L.)

Čitaj još:   Turska, VELIKA TRAGEDIJA: Zapalio se autobus u vožnji, puno mrtvih i ozlijeđenih...

izvor CdM.me

Milačić pozvan na saslušanje zbog objave na Fejsbuku

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić Read more

DRAGINJA Vuksanović-Stanković: MILAČIĆ JE BIVŠA PUDLICA JAVNOG SERVISA (video)

Polemika u Skupštini oko izbora žirija za Trinaestojulsku nagradu prerasla Read more