IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLAGALICA LAŽI- DRITAN NASTAVLJA U SVOM MANIRU DA OBMANJUJE JAVNOST I MANIPULIŠE ČINJENICAMA

Tragikomični koordinator svih službi bezbjednosti u Crnoj Gori Dritan Abazović nastavlja, u svom maniru, da obmanjuje javnost i manipuliše činjenicama.

Tako je juče kazao kako Demokratska partija socijalista podržava negiranje genocida u Srebrenici time što navodno neće prisustvovati sjednici Skupštine Crne Gore kad se bude glasalo o smjeni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

– Samo su pokrenuli priču, nijesu uspjeli da je dovedu do kraja, a i saučesnici su u tome, u smislu politike iz 1995 – rekao je Abazović.

Ko zna koji put slagao je i nije trepnuo čovjek koji je u koaliciji sa političkom organizacijom čiji je predsjednik poslaničkog kluba nedvosmisleno saopštio da o Srebrenici misle isto što i Leposavić. Čovjek koji je u koaliciji sa partijama koje su u decembru odbile inicijativu Kluba poslanika Bošnjačke stranke za usvajanje rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici…

Kao nestašno dijete kada slomi čašu, pa krivicu prebacuje na drugoga: „Nijesam ja, on je“. Sve što Abazović ćini i govori lišeno je smisla.

Besprizornim, papagajskim ponavljanjem laži unižava i obesmišljava svaku građansku reakciju. Crnu Goru je, sa partnerima, uveo u dramatičnu fazu urušavanja temelja države, sistema vrijednosti, antifašističkih tekovina, multikulturalizma i multikonfesionalizma, beskrupuloznom zamjenom teza izjednačavajući žrtve i dželate…

Nedavno je drsko stao i u odbranu Leposavića koji je negirao genocid u Srebrenici kada su u julu 1995. srpske snage, u nekoliko dana, predvođene Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem, pobile više od 8.000 Muslimana/Bošnjaka, isključivo muškaraca – od đedova do tek poraslih dječaka. Crnogorski zvaničnik, zadužen za resore pravde i ljudskih i manjinskih prava, u crnogorskom parlamentu – 26 godina kasnije hladno, drsko, arogantno, bez empatije prema žrtvama i njihovim porodicama reče – priznaće da se u Srebrenici dogodio genocid onda kada se to dokaže?!

Haški tribunal i Međunarodni sud pravde i njihove presude za Abazovićevog ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava nijesu relevantni. Pošto je uslijedila žestoka reakcija sa svih relevantnih međunarodnih adresa, potpredsjednik Vlade je ućutao i više nijednom nije ponovio da je netačno da je Leposavić negirao genocid. Shvatio je neminovnost da ovaj ministar mora biti razriješen.

Čitaj još:   DESTABILIZACIJA DRŽAVE: DRITAN Abazović hoće da zaustavi istragu o ruskim špijunima i državnom švercu cigareta

Svjestan da nova parlamentarna većina, uspostavljena na temelju najjačeg partnera – koalicije okupljene oko prosrpskog i pročetnickog Demokratskog fronta – neće podržati smjenu Leposavića, potpredsjednik Vlade opet je posegao za lažima. Kao i za sve promašaje nove vlasti i u ovom slučaju krenuo je u apsurdno pojašnjenje situacije – kriv je DPS?! Kriv je što Abazovićevi koalicioni partneri negiraju genocid u Srebrenici i što neće glasati za smjenu negatora genocida?!

– Ako DPS bude tu, glasaće, ako ne, to je to. To je stvarno cirkus. Nijesam shvatio što bojkotuju, ali to je legitimno pravo i mi smo ga koristili. Mislim da to možda i može da poboljša efikasnost rada Skupštine – rekao je on, pored ostalog.

DPS je najavila bojkot parlamenta kao protest zbog načina na koji je parlamentarna većina usvojila izmijenjeni Zakon o državnom tužilaštvu, a Abazović, zadužen da galamom prikrije velikosrpsku agendu nove vlasti, sada je u tome probao da nađe alibi u slučaju da propadne pokušaj smjene Leposavića.

Svjestan da demokratski svijet čeka razrješenje negatora genocida u Srebrenici – priprema teren za opravdanje. Nije kriva Vlada koja je ponikla na temeljima negiranja ovog stravičnog zlocina što njen ministar odbija da prizna da se u Srebrenici dogodio genocid. Kriv je DPS, kaže nova „zvijezda“ crnogorske političke scene, stvorena uz velike napore medijskog koncerna Vijesti.

Nesposoban da prihvati odgovornost za svoje i postupke onih koje podržava, konstantno proizvodi teatar apsurda, u kojem ne važe činjenice i logika. Njegovi trbuhozborci iz Vijesti uporno „čiste“ za njim, ali, slabe su im nade da ovaj nered koji je sada ostavio za sobom može biti „posložen“.

Čitaj još:   NA PITANJE VODITELJA „da li znate ko komanduje tim ljudima na Kosovu“, Vučić odgovara: „Kako ne znam Milana Radoičića“... (foto, video)

Koliko god Zapad blagonaklono gledao „kroz prste“ na sve laži nove crnogorske vlasti, ovu posljednju, teško da će uspjeti da „progutaju“. Ministar „Lepi“, kako mu tepaju, zaista je u svakom smislu očigledan proizvod pročetničke ideologije na kojoj je iznikla i ova vlada. I Abazović, koliko god se trudio, ne može izmisliti laž kojom bi to mogao prikriti.

Autor. Kaćuša KRSMANOVIĆ

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more