IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Meteorolozi otkrili: IL’ JE VEDRO, IL’ UMJERENO OBLAČNO, danas sunčano, sutra oblačno, u utorak… (foto)

Danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u sjevernim područjima je padala kiša…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti…nedelja, 23.05… 09. 30… Meteorolozi otkrili: IL’ JE VEDRO, IL’ UMJERENO OBLAČNO, danas sunčano, sutra oblačno, u utorak… (foto)

Danas bi u Bosni i Hercegovini trebalo biti sunčanije prije podne, dok bi do naoblačenja moglo doći tokom dana. Temperatura od 7°C jutros u Bosni do 27°C u Hercegovini tokom dana.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica sedam, Ivan-sedlo 18, Bugojno i Gradačac 20, Bihać, Sanski Most, Široki Brijeg i Tuzla 22, Mostar, Neum i Sarajevo 24, Zenica 26 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra će u Bosni i Hercegovini prijepodne biti sunčanije.

Naoblačenje u drugom dijelu dana u Bosni će uvjetovati lokalne pljuskove u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   DRAMA U CENTRU BARA: Naoružan eksplozivom, pištoljem i molotovljevim koktelom prijeti da će ih aktivirati... (foto, video)

nedjelja, 23.05.2021. godine
Slično kao i prvog dana vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Obzirom da bi poslije podne mogao biti pojačan osjet sparine, uz mogućost da mjestimični pljusak pokvari ugođaj, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, jer će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti vrlo visoke.

U Sarajevu prijepodne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne naoblačenje. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 27 stepeni Celzijusa.

http://iBalkan.net