IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS i tragedija: Srušila se žičara, najmanje 14 osoba poginulo… (foto i video)

Najmanje 12 osoba poginulo je u nedjelju, kada je kabina žičare pala na zemlju…

TORINO: Regija, Zanimljivosti, vijesti… nedelja, 23.05… 19. 59… UŽAS i tragedija: Srušila se žičara, najmanje 14 osoba poginulo… (foto i video)

Dva djeteta su smještena u bolnicu u teškom stanju, a spasioci pretražuju oblast zbog nagovještaja da je u kabini bila još jedna osoba.

Nesreća se dogodila dok je 11 turista išlo žičarom na planinski vidikovac, sa kojeg se pruža pogled na neka od najživopisnijih italijanskih jezera.

Na fotografiji olupine vide se smrskani ostaci kabine na proplanku između borova, u blizini vrha Motarone, odakle se vidi sedam jezera, uključujući Mađore.

Na toj lokaciji kablovi žičare su izuzetno visoko od zemlje.

Uzrok pada kabine nije utvrđen.

Žičara je obnovljena 2016. godine i nedavno je ponovo počela sa radom, nakon što je više mjeseci bila zatvorena zbog pandemije koronavirusa.

Čitaj još:   Poslije svega što je preživjela Nadežda, donijela KONAČNU ODLUKU... (foto)

Vrh Motarone je na nadmorskoj visini od 1.491 metra i pruža pogled na nekoliko jezera i na Alpe.

Današnja nesreća je najteža na žičarama u Italiji od 1998. godine, kada je američki vojni avion presjekao kabl ski-lifta na planinskom vencu Dolomiti. Tada je poginulo 20 ljudi.

Nesreća će gotovo izvjesno ponovo otvoriti pitanje dotrajalosti infrastrukture u Italiji, pokrenuto nakon što su 43 osobe poginule 2018. godine u rušenju mosta Morandi u Đenovi.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more