IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BURSAĆ O PRIJETNJI SMRĆU: Sramotni potez Krivokapića, “srpski svet” i reakcije Mila Đukanovića… (foto i video)

Dragan Bursać o jezivim prijetnjama smrću i reakcijama predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića te ukazao na skandal prilikom posjete premijera te zemlje Zdravka Krivokapića Banjoj Luci…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 27.05. 2021…08. 59…  BURSAĆ O PRIJETNJI SMRĆU: Sramotni potez Krivokapića, “srpski svet” i reakcije Mila Đukanovića… (foto i video)

Imate li novih saznanja o osobi koja Vam je zaprijetila “metkom u čelo” ukoliko uđete u Crnu Goru? Što se, zapravo, dogodilo u posljednja 24 sata?

Obavijestio sam odmah Darka Šukovića, urednika crnogorskog portala “AntenaM”, za koji pišem kolumne. Izašli smo odmah u javnost. S tim što crnogorska policija se javila promptno, uzeli su odmah moju izjavu. Ova prijetnja je, za razliku od ostalih, prvi put eksplicitno iz Crne Gore. Prvi put je tako jedan konkretan rigidan stav, bez uvijanja. Ta osoba ili osobe koji su to pisali, to su pisali bez ikakvih psovki. Bez bilo kakvog podizanja tona, poprilično egzekutivno.

Nešto kasnije je i redakcija “AnteneM” dobila sličnu prijetnju sa sličnog naloga, sličnog sadržaja. Očigledno postoji neka intencija da se to uradi. Koliko sam saznao, nezvanično, oni su pokušali da preko fotografije dođu do te osobe pa su saznali da je fotografija osobe koja je prijetila, generička.

Uzmete, skinete s interneta fotografiju i stavite je na profil. Dakle, očito da se neko potrudio da taj lažni profil uredi tako kako je uređen kako mu se ne bi moglo ući u trag. Crnogorska policija je odradila svoj posao, uzeli su od mene podatke, rekli su da će se uvezati s ovdašnjom policijom koja će učiniti isto i to je uglavnom to.

Čitaj još:   TIJANA AJFON nakon HAPŠENJA za organizovanje PROSTITUCIJE sve negira: “SAMO SAM DOŠLA NA ŽURKU

Za razliku od bh. političara, od predsjednika Crne Gore Đukanovića stigla je oštra osuda prijetnji smrću…

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je zaista reagovao odmah se oglasio i jasno se distancirao od takvih ljudi i pružio mi podršku, što neizmjerno cijenim. Volio bih, prije svega, da se ovo uopšte nije desilo, a onda i da se neki političari u BiH ponašaju makar malo tako, da ih interesuju novinarske sudbine. Kažem, nije bilo s tako visokih zvaničnih pozicija u BiH bilo kakvih reakcija niti bilo kakve podrške, što mi je kao čovjeku i kao novinaru krivo.

Što mislite da je bio okidač za ovako jezive prijetnje? Je li razlog posljednja kolumna za crnogorske medije u kojoj ste pisali o premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću, “srpskom svetu”?

To je zanimljivo, o tome sam razmišljao. U posljednjoj kolumni nisam uopšte imao želju da pišem o gospodinu Zdravku Krivokapiću s jedne strane, a s druge strane, mislim da sam imao mnogo „žešćih“ kolumni.

Čovjek je odlučio da, od svih ljepota i kultnih znamenitosti Banjaluke, posjeti navijačku skupinu “Lešinari”, koja je poznata po tome da otvoreno obožava Ratka Mladića, jasno negira genocid i sprda se sa žrtvama i negdje mi je to bila inicijalna kapisla. Onda se predstavio da je došao u državnu posjetu u entitet Republiku Srpsku.

Prije svega, Republika Srpska nije država pa samim tim ne možeš doći u državnu posjetu, i mediji pređu preko toga. Samo sam se to zapitao. Zaista ne znam konkretan razlog ovakvim prijetnjama, ali opet, moguće je, jer je slična prijetnja upućena i redakciji u Podgorici.

Čitaj još:   SUD BIH DONIO KONAČNU ODLUKU: PRITVOR za EMIRA, SEADA, JASMINA, MIRALEMA, HAMZIJA-Deportiranim ISIL- ovcima...

No, nije ovo prvi put da kritički pišete o “srpskom svetu”, o Banjoj Luci…

O tome pišem već više od dvije godine i prije nego što će ovi litijaši doći na vlast u Crnoj Gori. To je toliko vidljiv, jedan strašan fenomen da je neshvatljivo da neko ko hoće da se bavi kolumnistikom u javnoj sferi u BiH i u regionu, takve stvari zaobilazi, ne vidi ili neće da vidi. Tako da je moguće da je to bio okidač. (Razgovarao: M. ILIČIĆ)

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more