IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kabinet MILA Đukanovića: Krivokapiću funkcija predsjednika Vlade izmiče iz ruku… (foto i video)

U reagovanju se ističe da je današnja izjava predsjednika Vlade u Skupštini potvrda činjenice da je strah stanje u kome se nalazi um i rasuđivanje slabih…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 27.05. 2021…19. 59 … Kabinet MILA Đukanovića: Krivokapiću funkcija predsjednika Vlade izmiče iz ruku… (foto i video)

“Ozbijno kršenje nezavisnosti Tužilačkog savjeta, jasno iskazano mišljenje Venecijanske komisije da ,,nije uvjerena da je opseg reformi dovoljan u pogledu sprječavanja rizika od politizacije Tužilačkog savjeta’’, samo su dio razloga koji su jasno iskazani od strane Predsjednika Crne Gore prilikom vraćanja Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje Zakona o izmjenama dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu”, saopšteno reagovanje kabineta Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom izjave Krivokapića: „Đukanović vratio tužilački zakon iz straha da možda ne bude prvi koji će biti procesuiran.”

Čitaj još:   OVAJ TRIK JE VIŠE NEGO UMJERENOST: Najbolja hrana za snižavanje lošeg holesterola je... (foto, video)

“Umjesto praznih prijetnji upućenih na nedostojan način u zakonodavnom domu Crne Gore, bilo bi krajnje nužno da predsjednik Vlade konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika.

Umjesto fanatične opsjednutosti likom i djelom Predsjednika Crne Gore, bilo bi svrsishodno da se, ukoliko može, skoncentriše na obnašanje  funkcije predsjednika Vlade, koja mu neumitno sve više izmiče iz ruku”, kažu iz kabineta Đukanovića.

U reagovanju zaključuju da je današnja izjava predsjednika Vlade jasna i nedvosmislena poruka evropskim partnerima i crnogorskim građanima, da je usvojeni Predlog zakona potvrda snažnog političkog uticaja na nezavisnost pravosuđa.

izvor Kodex.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more