IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krivokapić o “Lešinarima” nisam znao da su navijači… (foto i video)

Zdravko Krivokapić, komentarišući fotografiju sa ,,Lešinarima“, navijačkom grupom Borca iz Banja Luke, nastalom tokom posjete Bosne i Hercegovine, kazao je da nije znao ko je grupa mladića sa kojom se fotografisao…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 27.05. 2021…19. 59 … Krivokapić o “Lešinarima” nisam znao da su navijači… (foto i video)

Predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović pitaće Krivokapića kada se može očekivati usaglašenost između riječi i djela u radu Vlade.

Brajović u pitanju podsjeća da premijer u svojim nastupima često govori o potrebi pomirenja u Cmoj Gori, većoj transparentnosti u radu i očekivanom bržem ekonomskom razvoju.

“Ali ono što Vi i Vaša Vlada radite nije u saglasnosti sa tim riječima. Kada možemo očekivati usaglašenost između riječi i djela, jer već je prošlo devet mjeseci od parlamentarnih izbora”, pitao je Brajović.

Odgovarajući premijer je kazao da pitanje ne odgovara ni političkoj ni društvenoj stvarnosti u kojoj se nalazi Crna Gora.

”Od parlamentarnih izbora je prošlo samo 9 mjeseci a da ova Vlada ima samo 6 mjeseci svog rada. Ako pričamo o transparentnosti ja bih volio da uporedimo period od 6 mjeseci rada ove Vlade i 6 mjeseci rada prethodnih vlada. Transparentnost koju ste vi iskazali najbolja je i vidljiva za mnoga djela koja ste vi uradili dok ste bili ministar policije i saobraćaja pa vrlo dobro znate kolko ste poštovali i kako ste se branili”, kazao je Krivokapić.

Kako je dodao nevjerovatno je da su svi pokazatelji ove vlade tako negativni.

”To je lični stav i ja bih volio da to prepuštite onima koji se bolje razumiju i od mene i od vas u tu problematiku. Bez obzira koga citirate, citirajte one koji su relevantni. Ovdje ste nam nabrajali sijaset različitih aktivnosti koje je ova Vlada imala kao negativne efekte. Meni je drago što se to dešava i što je pažnja dostigla najveći nivo u istoriji kontrolnih saslušanja što znači da nema slučaja koji nije tretiran kroz kontrolna saslušanja. To treba pozdraviti ali treba voditi računa da i oni koji su na saslušanjima ljudi koji imaju obaveza a ne da brane doktorske disertacije”, kazao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje pvodom fotografije sa navijačima Borca iz Banja Luke, poznatim po problematičnim i fašističkim skandiranjima, premijer je kazao da to ne bi smjelo biti predmet ovakve priče.

”Ja sam slobodan građanin. U 20 do 7 trebali smo da idemo na večeru. Ja sam vidio u blizini crkvu i želio da je posjetim prije večere. Ako je to grijeh onda neka mi bude najveći. Kako je protokol bio vrlo specifičan oni su smatrali da ja ne treba da idem. Ako je čovjek slobodan u bilo kojoj državi on treba da bude slobodan u svemu. Ja sam krenuo tim putem koji je vodio pored grupe mladića za koje nisam znao ko su. Oni su bili izuzetno prijatni i sa oduševljenjem me pozdravili. Ja sam prišao da me slikaju i iako me šefica kabineta upozoravala da ne treba. Ako je to grijeh onda molim vas pogledajte šta ste radili sa kim ste bili, ne slučajno nego namjerno, i koliko puta ste se sretali sa određenim osobama”, kazao je Krivokapić.

Čitaj još:   PRESS POKISLIH LICA, Aleksandar VUČIĆ potpuno NEMOĆAN: Šalje specijalnog izaslanika kod predsjednika Skupštine UN- "Šanse su minimalne"... (foto, video)

On je pitao zbog čega ovakva pitanja nisu postavljali prethodnim premijerima.

”Šta sam ja to zgriješio da ne mogu da idem normalno kao čovjek ulicom. Sada to dovodite u korelaciju sa Ratkom Mladićem, Srebrenicom itd. Vaši koalicioni partneri su saučesnici na direktan ili indirektan način i to sam javno rekao. Što ih nijeste prozivali. Šta ste radili do sada. Zašto sam ja vama samo kriv. Šta sam vam to loše ikada u životu pomislio? Mogu vam pomoći ali vam neću odmoći”, kazao je Krivokapić.

Lider SD-a Ivan Brajović je u komentaru kazao da ne razgovara sa njim kao građaninom ili profesorom već sa premijerom.

”Meni je vrlo važno kako reprezentujete državu. Vi pričate da vas je izabrao narod, ne izabrali su vas poslanici. Odnos tih koji su vas birali i vas čuli smo u prethodnom pitanju tako da je to vrlo problematično. Pričamo o transparentnosti a vi tajno pregovarate o temeljnom ugovoru sa SPC. Ili možda ga samo usklađujete ili prihvatate ono što je napisala SPC. Moja teza nije ništa nova, ali ovu Vladu nije formirala ova većina već SPC i koncern Vijesti. Molim da odgovorite hoćete li vi temeljni ugovor uputiti parlamentu na verifikaciju?”, pitao je Brajović.

Kako je dodao kako je moguće da premijer kaže da očekuje 65 procenata ostvarivanja punjenja budžeta od turizma iz 2019. kada je tada to bila, po premijerovim kvalifikacijama, ”spržena zemlja”.

”Kako je moguće da imate 65 odsto od ničega jer je to po vama bila spržena zemlja. To je potpuna kolizija”, kazao je Brajović.

On je dodao da ode peti mjesec ove godine a nemamo budžet.

”Znate li što to znači kada je u pitanju zdravstvo, policija, vojska. Od nedavno pričamo o tome i da nemaju ni goriva”, kazao je Brajović.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: Napad na Gradsku TV posljedica ambijenta mržnje stvorenog nakon 30. avgusta...

Odgovarajući na komentar, premijer je kazao da ima toliko sjećanja i da može da ga podsjeti na dva detalja – Limenka i auto-put.

”Ne možete vi da kažete građanima da jedan kilometar košta 25 miliona eura u ovom trenutku. Ne možete da kažete da se 41 kilometar auto-puta gradi šest godina. Ne možete da dokažete građanima da ste bili u pravu a zaboravili ste petlju, instalacije, vodovod šta sve ne. Kakva je to transparentnost? Mi vadimo vruće krompire a ne da rješavamo razvoj jer ste nas uvalili u takve probleme iz kojih godinama nećemo moći izaći. Pričate o tajnosti zaduženja. Vrlo dobro znate zašto je ta priča toliko bolna pogotovo za opoziciju i žao mi je što to boli i neke članove pozicije”, kazao je Krivokapić.

Kako je dodao radi se o pogrešnoj tezi.

”Ne tražimo zamjenu togakredita nego kredit koji je povoljniji zbog lošeg odnosa monetarne politike Crne Gore i EU i to se stalno napominje. Od tog trenutka je krenula priča o potencijalnoj mogućnosti kredita koji bi mogli upotrijebiti ne samo za auto-put nego i za druge projekte. Crna Gora će izaći iz svega ovoga. Znaće se ko je radio za dobro Crne Gore a ko je radio Boga mi samo za svoj lični interes”, kazao je Krivokapić.

Brajović je odgovorio da premijer nije odgovorio na njegovo pitanje već da je komentarisao rad kao ministra.

izvor analitike.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more