IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRAVILA ZA DRŽAVLJANJE BiH: Morate znati prlikom puta u Tursku samo ovo… (foto i video)

Osobe koje ne ispune niti jedan od dva navedena uslova, moći će ući ili s negativnim PCR testom, urađenim najduže 72 sata prije leta, ili s brzim antigenskim testom, urađenim najviše 48 sati prije leta…

ANKARA: Regija, Zanimljivosti, vijesti… utorak, 01.06. 2021…10. 49… PRAVILA ZA DRŽAVLJANJE BiH: Morate znati prlikom puta u Tursku samo ovo… (foto i video)

Ambasada BiH u Ankari obavijestila je sve državljane naše zemlje o novim pravilima prilikom ulaska u Tursku (cestovni, zračni ili morski granični prijelazi) iz Bosne i Hercegovine.

Prema novim pravilima, osobe koje su vakcinisane najmanje 14 dana prije ulaska u Tursku ili su prebolovale koronavirus u posljednjih šest mjeseci, uz prikazivanje zvaničnog dokumenta zdravstvene ustanove, moći će ući u Tursku bez prikazivanja negativnog PCR testa.

Osobe koje ne ispunjavaju nijedan od dva navedena uslova, moći će ući ili s negativnim PCR testom, urađenim najduže 72 sata prije leta, ili s brzim antigenskim testom, urađenim najviše 48 sati prije leta.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 23. septembar 2023. godine…

Prema pisanju medija, turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da ublažavanje mjera nakon pada broja slučajeva koronavirusa stupa na snagu danas.

To će se, kako prenosi dopisnik iBalkan.net, podrazumijevati djelimično ukidanje zabrane kretanja tokom vikenda i otvaranje restorana za ograničen broj gostiju, dok će policijski sat počinjati u 22 sata.

Prema pisanju medija a svoj status ima i regionalni portal iBalkan.net, da je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao da ublažavanje mjera sled normalnih okolnosti i to nakon pada broja slučajeva koronavirusa stupa na snagu danas.

To će, kako prenosi iBalkan.net, podrazumijevati djelimično ukidanje zabrane kretanja tokom vikenda i otvaranje restorana za ograničen broj gostiju, dok će policijski sat počinjati u 22 sata.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more