IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPŠENA ZBOG NADRILEKARSTVA: Javilo se 11 oštećenih u „estetskom centru“ u Beogradu… (foto)

Po nalogu dežurnog zamjenika javnog tužioca, određeno je zadržavanje O.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivična djela protiv zdravlja ljudi- nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… utorak, 01.06. 2021…19. 49…UHAPŠENA ZBOG NADRILEKARSTVA: Javilo se 11 oštećenih u „estetskom centru“ u Beogradu… (foto)

Osumnjičena će u roku od 48 časova biti saslušana u prostorijama Prvog OJT, navodi se u saopšenju...

„Postupajući po krivičnoj prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije ‘SESIAM’, zatim informaciji Ministarstva zdravlja Srbije kao i po prijava oštećenih, u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd– UKP Prvim odeljenjem (Odjeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala), Tužilaštvo je izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored tjelsnih povreda i zdravlje teško narušeno“.

Takođe je, navodi se u saopštenju Tužilaštva, utvrđeno da je se i u dužem vremenskom periodu osumnjičena u „medicinsko- estetskom centru Tayas” u Beogradu u ul. Drinička br. 8 pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja Republike Srbije, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Čitaj još:   KAZNA KOJU ČEKA TIJANA AJFON: Za šta je terete koliko vremena će provesti u ZATVORU... (foto i video)

Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznijete odbrane, dežurni zamjenik javnog tužioca će odlučiti da će protiv osumnjičene O.M. podinjeti predlog za određivanje pritvora.

Takođe u dokaznim radnjama ispitaće sve oštećene i svjedoke, narediti vještačenje tijelesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti kao i sve druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke.

Podsjećamo, prošle nedelje uhašeni su S. K. i njegova majka zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

Njima je na zahtjev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.

izvor N1.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more