Zanimljivosti

DRITAN: Enormno porasla podrška građana članstva u NATO… (foto i video)

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović povodom četiri godine od članstva Crne Gore u Alijansi…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… nedelja, 06.06.2021…10. 49… DRITAN: Enormno porasla podrška građana članstva u NATO… (foto i video)

Nakon smjene vlasti, Sporazuma tri lidera iz septembra 2020. godine, te posjeta Briselu, enormno je porasla podrška građana članstvu Crne Gore u NATO, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović povodom četiri godine od članstva Crne Gore u Alijansi.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Abazović je istakao da je četvorogodišnje članstvo naše države u NATO imalo višestruke benefite, kao što je sistem kolektivne odbrane i sigurnosti, ali i jačanje demokratije i vladavine prava.

“Članstvo Crne Gore u Alijansi imalo je implikacije i na mirnu traziciju bivše tridesetogodišnje vlasti, a ključno je uticalo i na podršku sa međunarodnih adresa novoj vlasti na putu daljih evropskih integracija i sveobuhvatih reformi, koju je Vlada dobila odmah po svom formiranju”, naglasio je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je zaključio da Crna Gora četiri godine nakon punopravnog članstva ostaje u potpunosti posvećena sprovođenju svih međunarodnih obaveza, jačanju i unaprjeđivanju saradnje sa Alijansom, te da aktivno radi na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, čuvajući integritet i imidž Saveza.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Ramo ISAK odgovorio Željki CVIJANOVIĆ: ŽELJKA, Dozovi se. Možeš se žaliti gdje hoćeš, ali iz BiH nigdje nećeš… (foto, video)

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak regovao je na izlaganje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine…

48 sekundi ago

IDETE LI NEGDJE ZA 1. MAJ PONESITE KIŠOBRAN: U prvom dijelu dana više sunca, popodne nestabilo sa pljuskovima, vrijeme do subote je… (foto, video)

Prvog maja, od sredine dana prema poslijepodnevnim satima jači pljuskovi sa grmljavinom mogući su u…

31 minuta ago

CHRISTIAN SCHMIDT SE OBRATIO U UN- u: “Milorad Dodik i zvaničnici entiteta RS- a, napadaju Dejtonski sporazum”… (foto, video)

Schmidt je kazao da postoje prijetnje po mirovni sporazum, te da iz entiteta Republika Srpska…

11 sati ago

TUGA DO NEBA POGODILA KRAJINU: Na ahiret preselio mali JAKUB AVDIĆ… (foto)

DANAS JE TUGA DO NEBA POGODILA KRAJINU: Na ahiret preselio mali JAKUB AVDIĆ... izvor: haberhana.com

11 sati ago

Dnevni horoskop za 2. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan bez…

12 sati ago

OVJEREN spisak kandidata za odbornika liste “Čist izbor– Petar Odžić– SDP, SD, LP i građani” za referendum u Budvi… (foto)

Opštinska izobarına komisija u Budvi prihvatila listu “Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD,…

13 sati ago

This website uses cookies.