IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković u Skupštini CG: Ne dam da se vrijeđa BiH, RS nije i nikada neće biti država! (foto i video)

U Parlamentu Crne Gore razmatra se Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je predložila opoziciona, Bošnjačka stranka Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 09.06.2021…20: 29…  DRAGINJA Vuksanović Stanković u Skupštini CG: Ne dam da se vrijeđa BiH, RS nije i nikada neće biti država! (foto i video)

Na sjednici vlada napetost, a tenzije su porasle kada je neko od prisutnih kazao “da ako kažemo ‘tzv. Republika Srpska’, isto bi bilo da kažemo ‘tzv. Bosna i Hercegovina'”.

Na to je žustro reagirala zastupnica Draginja Vuksanović Stanković, gdje je skrenula pažnju predsjedniku Parlamenta da povede računa o tome da se ne vrijeđa identitet druge države, te je kategorično poručila da RS nije, niti će ikada biti država.

– Vi ste drugi čovjek Crne Gore i zamolila bih vas da s tog mjesta drugi put budete pažljiviji i da ne dozvolimo ni na jedan način da se u ovom Domu vrijeđa identitet druge države. Ovdje je maloprije rečeno da ako kažemo “tzv. Republika Srpska”, isto bi bilo da kažemo “tzv. Bosna i Hercegovina”. To nije tačno jer je BiH država, a RS nije i nikada nije bila, niti će biti – kategorična je bila Vuksanović-Stanković.

Čitaj još:   Rudnik uglja PLJEVLJA tone u GUBITKE, ali CRKVI SRBIJE besplatno postavlja KLOZETE, GRADI PARKING I PUT

Podsjetila je i na posjetu premijera Krivokapića prilikom zvanične posjete RS-u gdje nigdje nije bila istaknuta zastava Bosne i Hercegovine, te je još jednom naglasila da je RS samo entitet, a BiH država.

Osim toga, zastupnica Vuksanović Stanković je govorila i o tome zašto crnogorski parlament treba usvojiti rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici.

– Pitanje genocida u Srebrenici je civilizacijski test našeg društva, ovo nije političko ili ne daj Bože dnevno političko pitanje – ovo je civilizacijsko pitanje – kazala je, između ostalog.

izvor rtcg.me

HIT NA MREŽAMA: DIVLJE SVINJE POJELE KOKAIN- SKUPİ NEKI ČVARCI… (foto)

Zanimljiv oglas se prosirio putem društvenih mreža- Neko jako harizmatican Read more