IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE DODIK- SKANDAL MAJSTOR, OGLASIO SE HITNO: “Srpski narod, RS i Srbiju večeras predstavlja Vučić, ne Alkalaj”… (foto)

BiH je predstavljao stalni predstavnik BiH pri UN- u u New Yorku a to je ambasador Sven Alkalaj…

NEW YORK: Svijet, vijesti… srijeda, 08.06.2021…00. 09… MILE DODIK- SKANDAL MAJSTOR, OGLASIO SE HITNO: “Srpski narod, RS i Srbiju večeras predstavlja Vučić, ne Alkalaj”… (foto)

Sven Alkalaj govorio u UN- u, Dodik nije uspio spriječiti obraćanje…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poslao je u toku dana i to pismo predsjedavajućem Vijeća sigurnosti UN, kojim predsjedava Estonija, nije postignuta saglasnost u okviru PredsJedništva BiH u vezi sa sadržajem istupanja.

BiH će predstavljati stalni predstavnik BiH pri UN- u u New Yorku ambasador Sven Alkalaj.

Milorad Dodik je rekao da se RS tome protivi, pošto će to dovesti do velikih organizacionih problema na večerašnjoj sjednici.

Srpski narod, Republiku Srpsku i Srbiju će večeras predstavljati Vučić, a ne Alkalaj – kazao je Dodik za RTS…

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: ”Najbolje” da se većina obrati Ustavnom sudu Rusije ili Srbije da vide je li predsjednik prekršio Ustav...

Sven Alkalaj, ambasador i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama, govorio je večeras na zasjedanju Vijeća sigurnosti gdje se govorilo o radu Krivičnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji. Alkalaj se obratio iako je predsejdavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik to želio spriječiti jer “Predsjedništvo nije postiglo saglasnost u vezi sa prijedlogom njegovog izlaganja”.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more