IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPERACIJA FBI u Beogradu: Pala Deksterova grupa, uhapšeno šest osoba… (foto)

Dekster, je, kako navodi tužilaštvo, navodno visoko pozicionirani član je i “kavačkog klana” i bliski saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… srijeda, 09.06.2021…10: 59… OPERACIJA FBI u Beogradu: Pala Deksterova grupa, uhapšeno šest osoba… (foto)

U Beogradu je uhapšeno šest osoba, za koje se sumnja da su svi i pripadnici kriminalne grupe Darija Đorđevića Dekstera, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ista je to bila nastavak akcije koju je počela austrijska policija na osnovu informacija srpskih bezbjednosnih službi, policije i američke FBI.

DARIO Đorđević, zvani Dekster, kako navodi tužilaštvo, navodno je visoko pozicionirani član “kavačkog klana” i bliski saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U Beču je, u okviru akcije saradnje srpske i austrijske policije i američkog FBI, u nedelju, 6. juna, uhapšen Dario Đorđević, zvani Dekster, on je i član “kavačkog klana” i bliski prijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a da je mjesec dana ranije, u istom gradu uhapšeno je deset osoba, osumnjičenih da su pripadnici organizovane kriminalne grupe na čijem čelu se nalazi Đorđević, navodi se u današnjem saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako navode u saopštenju Tužilaštva, u Beču lišeni slobode pripadnici ove grupe: Aleksa Petrović, Predrag Božović, Miloš Hristov, Nikola Savatić, Luka Caro, Todor Jarčević, Petar Selaković, Petar Milojić, Danijel Stojanović i Milun Dukić.

Grupa je dijelovala na području grada Beča, kao najveća organizovana kriminalna grupa koja se bavila prodajom heroina i kokaina.

Čitaj još:   Zvanična Podgorica, zahtjeva da uđe u Ambasadu Srbije...

Prilikom hapšenja kod ovih osoba zaplenjeno je 9,45 kilograma heroina, 5,23 kilograma kokaina, 0,553 grama marihuane, 106.376 eura, iza toga tri falsifikovane putne isprave, i to: Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i tri pištolja. Istraga protiv ovih osoba se sprovodi u Beču.

Tužilaštvo je, nakon sastanka predstavnika Tužilaštva za organizovani kriminal i FBI-ja izdalo saopštenje Ambasade SAD i FBI-ja, sa kojima je, navodi, saglasno.

Kao dio tekuće koordinirane operacije sa partnerima u sferi sprovođenja zakona širom sveta, Federalni istražni biro Sjedinjenih Američkih Država (FBI) radi sa Srbijom na sprečavanju organizovanih kriminalnih aktivnosti, posebno onih u kojima se koristi šifrovana komunikacija i da za prikrivanje krivičnih dela.

Ova operacija, poznata kao ‘Trojanski štit/ Zeleni signal’, jedna je od najvećih i najsavršenijih policijskih operacija ikada sprovedenih u borbi protiv organizovanog kriminala. Počevši od 7. juna izveden je čitav niz izuzetno obimnih policijskih akcija na teritoriji više zemalja sveta koje su rezultirale stotinama hapšenja- navodi se u saopštenju.

izvor Direktno.rs

Čitaj još:   OPROSTI NAM RANJENA LJEPOTICE
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more